Den 22 år gamle politistudenten ble frikjent for hærverk på Torshov etter en fuktig natt på byen i fjor sommer. Foto: Arkiv
Den 22 år gamle politistudenten ble frikjent for hærverk på Torshov etter en fuktig natt på byen i fjor sommer. Foto: Arkiv

Beruset politistudent frikjent for hærverk på Torshov

Etter en fuktig kveld og natt på byen skulle festen fortsette på Torshov for den 22 år gamle politistudenten og to venninner. Men etter et nachspiel ved 4-tiden på morgenen ble de tre unge kvinnene tatt av politiet, mistenkt for ruteknusing.

Publisert

I Oslo tingrett fredag ble den 22 år gamle kvinnen og politistudenten frikjent for hærverket aktor mente burde vært straffet med en bot på 7.000 kroner eller subsidiært 14 dager i fengsel.

Natt til 30.juli i fjor sommer tok de tre unge kvinnene drosje fra sentrum og opp til Torshov. Ved 3.50-tiden skal kvinnene ha begynt å lete etter nachspiel i Vogts gate. I følge egne politiforklaringer hadde alle sammen drukket "en del alkohol i løpet av kvelden og natten".

Snublet og en vindusbit falt ut

I sin forklaring hevdet den 22 år gamle politistudenten at hun og en av venninnene fikk øye på to vindusruter som allerede var knust. Politistudenten sier hun ble nysgjerrig og gikk bort for å se. Hun tok tak i en flik som hang ut fra høyre vindu og kjente litt på vinduet. Da hun lente seg mot vinduet, snublet hun og tok seg for med albuen, slik at en bit falt ut.

Deretter bega de tre unge kvinnene seg til nachspielet i nabolaget. Uvitende om at flere vitner hadde observert hendelsen og ringt politiet. Først på vei hjem fra festen utpå morgenkvisten traff de på politiet som på dette tidspunktet var på stedet for å undersøke de knuste rutene.

Den 22-årige politistudenten og venninnene ble konfrontert med at de var blitt sett av vitner i nabolaget. Vitnene hadde gitt så gode beskrivelser av de tre unge kvinnene at politiet valgte å avhøre dem.

Fryktet å bli kastet ut av politihøgskolen

I politiavhør erkjente politistudenten først å ha knust ruten fordi hun antok at det var den ene fliken det var snakk om. Men da hun forsto hva hun var anklaget for, trakk hun tilbake forklaringen og ba om nytt politiavhør. Det hele var et uhell, hevdet 22-åringen som fryktet hun ville bli kastet ut av politihøgskolen. Politistudenten hevdet hun trakk den første forklaringen fordi hun hadde drukket og ikke tenkte klart.

Vitner til ruteknusing ikke trodd av retten

I retten forklarte to vitner, en mor og datter, at de hadde sett tre unge kvinner med likt signalement som politistudenten og venninnene. Og at to av kvinnene slo mot hver sin rute og én sto ved siden av vinduene. Det ene vitnet spurte de unge kvinnene om hva de drev med og sa at hun ringer politiet. Da skal en av de tre unge kvinnene ha svart at det ikke gjør noe, fordi hun kjente politiet fra før. I dommen er ikke vitnene blitt trodd av retten.

Politistudentens far gjorde detektivarbeid

I retten kom det frem at den 22 år gamle politistudentens far hadde tatt kontakt med gårdeieren på Torshov og sjekket om vinduene var knust før nachspielet 30.juli i fjor sommer. Gårdeieren opplyste faren om at ett vindu var knust fra tidligere og at det andre vinduet var sprukket og muligens knust.

Uklart hva som egentlig skjedde

Oslo tingrett mener hendelsesforløpet juli-natten fremstår som uklart, men at bevisførselen dokumenterer at vinduene trolig var knust før de tre unge kvinnene avsluttet den fuktige byturen med nachspiel på Torshov. Derfor konkluderte retten med at den 22 år gamle politistudenten måtte frikjennes for hærverk. Saken får dermed trolig ingen konsekvenser for den unge kvinnens studier ved politihøgskolen eller en fremtid som politiansatt. 22-åringen slapp også å betale saksomkostninger etter frifinnelsen.

 

 

Powered by Labrador CMS