�  Selv for godt trente politifolk er det tilnærmet umulig å se forskjell på denne pistolen og en "ekte" pistol, skriver politiet på Twitter. Foto: Oslo politidistrikt / Politiet
� Selv for godt trente politifolk er det tilnærmet umulig å se forskjell på denne pistolen og en "ekte" pistol, skriver politiet på Twitter. Foto: Oslo politidistrikt / Politiet

Denne gasspistolen ble beslaglagt fra mindreårig gutt på Trosterud: - Ser ut som et ekte våpen, sier politiet

Gutten som ble tatt med gasspistolen er under kriminell lavalder. Etter beslaget kjørte politiet gutten hjem til foreldrene.

Publisert

— Melder observerte èn person i samling med unge gutter på Trosterud som bar en pistol. Vi har kontroll på gutten og pistolen og han blir kjørt hjem til foreldrene, skriver politiet på Twitter.

— Umulig å se forskjell

Det var fredag ettermiddag politiet rykket ut til området ved Trosterud T-banestasjon, etter å ha fått melding om det som viste seg å være en mindreårig gutt med en gasspistol.

— Selv for godt trente politifolk er det tilnærmet umulig å se forskjell på denne pistolen og en "ekte" pistol, skriver politiet.

Tidligere i uka tok politiet beslag i rundt 68 ombygde knallvåpen fra to leiligheter i Oslo. Politiet etterforsker om én mann kan ha bygget dem om for videresalg.

— Ulovlig på offentlig sted

Disse våpnene skiller seg ut fra gasspistolen på Trosterud. Men politiet mener at både knallvåpen og gasspistoler våpen kan «forårsake dødelig skade».

— Det er ulovlig å bære skytevåpen på offentlig sted. Gasspistol er et våpen som skyter prosjektiler. Kulen går ikke like fort som i et ekte våpen, men kan påføre skade. Men det er ikke ulovlig å kjøpe og selge gasspistoler, sier operasjonsleder Rune Hekkelstrand ved Oslo politidistrikt til Aftenposten.