Politiet avkrefter at det skal ha vært bråk mellom fotballtilhengere da ulykken skjedde rett før klokka 19 søndag kveld. Foto: Olav Helland/Creative Commons
Politiet avkrefter at det skal ha vært bråk mellom fotballtilhengere da ulykken skjedde rett før klokka 19 søndag kveld. Foto: Olav Helland/Creative Commons

En person alvorlig skadd etter å ha blitt påkjørt av t-banen ved Nationaltheatret stasjon

Ulykken skjedde drøyt en time før eliteserie-oppgjøret mellom Vålerenga og Brann. Bluss ble avfyrt inne på Nationaltheatret stasjon og en person havnet i sporet.

Publisert Sist oppdatert

Store styrker med politi rykket ut til Nationaltheatret stasjon da det først kom meldinger om bråk mellom fotballtilhengere. Det ble raskt klart at en person var alvorlig skadd etter å ha blitt påkjørt av t-banen.

Den skadde personen skal ha havnet i sporet og blitt påkjørt av t-banen etter at det angivelig ble fyrt av såkalte bengalske lys inne på stasjonsområdet. I følge politiet er den skadde en av Branns supportere.

Blussene som ble avfyrt fylte t-banestasjonen med røyk og gjorde sikten dårlig. Samtidig som røyvarslere utløste alarm, fortsatte fotballsupportere fra Brann å fyre av flere bluss, i følge politiet. Samtidig gikk folk inn i den røykfylte stasjonen. Sent søndag kveld kunne ikke politiet redegjøre for hvordan ulykken skjedde.

Avkrefter bråk mellom tilhengere fra Vålerenga og Brann

Det skal ikke ha vært noen Vålerenga-tilhengere til stede da ulykken skjedde. Ulykken førte til full stans i t-banetrafikken i Oslo søndag kveld.

— Dette betegnes som en ulykke, og det har ikke vært supporterbråk i forkant. Det har kun vært supportere fra Brann til stede på t-baneområdet. Det er bekreftet at det er en brannsupporter som er skadd, men tilstanden til vedkommende er kritisk, opplyser politiet.

— Det jobbes med åstedet, men Nationaltheateret t-banestasjon vil åpnes så fort vi er ferdig med arbeidet på stedet, skrev politiet på Twitter ved 19.30-tiden søndag kveld.

Ved 23-tiden søndag kveld var tilstanden til den skadde personen fortsatt uavklart.