Ved midnatt lørdag søkte folk ly for regnet ved Carl Berners plass. Men det ble under 16 millimeter nedbør natt til søndag. Oslo slapp unna styrtregnet som traff andre deler av Østlandet. Foto: Geir Staib

Oslo slapp unna de verste lynnedslagene. Etter regnet kommer sommerværet tilbake

Styrtregnet med lyn og torden som var meldt, gikk i hovedsak vest og nord for Oslo. Men litt regn ble det på folk som var ute natt til søndag.

Publisert

Lavtrykket som kom inn over sørlige Norge og Østlandet lørdag passerte forbi Oslo uten de mange varslede lyn- og tordenbygene lørdag kveld og natt til søndag. På Blindern er det målt 9.6 millimeter nedbør, mens det på Tryvann falt 15.9 millimeter.

Tallene står i sterk kontrast til områdene rundt Oslo. På Sørum i Akershus, rett nord for hovedstaden, meldes om enkeltsteder med 40 millimeter nedbør lørdag kveld og natt til søndag.

Redningsetater var i alarmberedskap

Totalt er det meldt om 60 ulike skogbranner og tilløp til branner i Sør-Norge siste døgn. Men ingen av brannene oppsto i Oslomarka. Trolig fordi det var minimalt med lynnedslag i forhold til andre deler av Østlandet.

Slik så det ut på Huk i slutten av uka som gikk. Men nå ser sommerværet ut til å holde seg. Dog med litt lavere temperatur enn sist fredag da det ble målt rekordhøye 34.6 grader i Oslo. Foto: Hans Magnus Borge

Fredag og lørdag var både brannvesenet og Oslo kommunes vann- og avløpsetat i alarmberedskap på grunn av varselet om styrregn med lynnedslag og torden. Efaringsmessig vet redningsetatene at store mengder nedbør på kort tid ofte fører til tette avløp og oversvømte kjellere og underetasjer i Oslo.

Tross regnet som kom lørdag, advares det fortsatt mot stor skogbrannfare i marka rundt Oslo, og folk oppfordres til å være varsomme. Det er fortsatt totalt forbud mot grilling og tenning av bål i og rundt hovedstaden.

Sommerværet holder seg

Meteorologisk institutt melder om lettskyet, tildels pent vær i Oslo det kommende døgnet. Temperaturene skal ligge på mellom 17 og 27 grader i Oslo. Kjøligst blir det natt til mandag, før gradestokken igjen vil vise stigning til solid sommervarme igjen utpå kvelden i ukas først dag.

Det er meldt minimalt med nedbør de kommende dagene, og sommerværet ser ut til å holde seg. Dog ikke med så høye temperaturer og mye sol som sist uke.

Powered by Labrador CMS