Lan Marie Berg Nguyen. Foto: Susanne Skaug
Lan Marie Berg Nguyen. Foto: Susanne Skaug

Bra de rødgrønne styrer byen når det snør, mener Oslos miljøbyråd

Samferdsels- og miljøbyråd Lan Marie Nguyen Berg (MDG) fikk ikke uventet en rekke kritiske spørsmål om brøyting og snørydding i bystyrets spørretime denne uken.

Publisert

– Jeg tror Høyre skal være glad for at det er vi som styrer byen når det snør. Dere foreslo jo å kutte i bevilgningene til bymiljøetaten som har ansvar for snørydding, parerte Lan Marie Nguyen Berg da flere bystyrerepresentanter fra Høyre og Frp påpekte manglende brøyting og strøing i Oslo den siste måneden.

Blitt vant til kritiske spørsmål

Lan Marie Nguyen Berg har det siste året taklet søppelkaos, hets og trusler i sosiale medier og nå også massiv kritikk for manglende snørydding og strøing av fortau og gater i hovedstaden. I bystyrets spørretime onsdag fortalte miljøbyråden at hun forsto hvorfor folk klager. Men hun vil ikke gå med på at det rødgrønne byrådet ikke tar snørydding på alvor.

– Bymiljøetaten har ikke kommet til meg og bedt om mer penger. Men jeg vet at de har absolutt alt tilgjengelig mannskap i sving når det trengs å brøytes og måkes. Husk at vi har satt av 8,5 millioner mer til snørydding av fortau. Men jeg forstår at folk føler seg utrygge når det er glatt, sa Nguyen Berg i bystyret.

Enklere å klage enn før

– Det snør, det snør tiddeli bom, det er det det gjør, tiddelibom, nå snør det mye mer enn før tiddelibom og huttemegtu. Det rødgrønne byrådet er som Ole Brumm. Syns miljøbyråden det er rart mange klager, spurte Frps Peter N. Myhre.

Han er en av veteranene i bystyret og har vært både vara-ordfører, ordfører og samferdselsbyråd i landets hovedstad. Men så vidt VårtOslo vet har han aldri sitert Ole Brumm i bystyresalen tidligere.

– Nei, det er ikke rart at mange klager. Men det er vanskelig å sammenligne med tidligere antall klager fordi bymiljøetaten gjennom sin app har gjort det enklere å klage, svarte miljøbyråden uten å kommentere Myhres Ole Brumm-sitat.

Lett å skylde på været

Til slutt gikk Høyres Morten Steenstrup opp på talerstolen og påstod at det rødgrønne byrådet legger skylden på været i stedet for å ta ansvar for dårlig brøyting, strøing og snørydding.

– Representanten legger ord i munnen på meg. Men det er for så vidt hans privilegium, svarte Nguyen Berg som etter hvert er blitt godt vant med å få takle både saklige og usaklige spørsmål fra opposisjonen.

Og utenfor rådhuset regnet noe av snøen vekk mens bystyrerepresentantene avsluttet spørretimen. Kanskje fikk det rødgrønne byrådet endelig litt hjelp fra oven.

Powered by Labrador CMS