Politiet utenfor den drapssiktede 21-åringens bopel. � Vi har ingen opplysninger om samarbeid med andre, sier seksjonssjef Rune Skjold. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Oslo-politiets trusselvurdering etter moskéskyting: – Ingenting tyder på at vi står overfor nye hendelser

Politiet har ingen opplysninger om at den drapssiktede 21-åringen fra Bærum samarbeidet med andre. Men opprettholder høy beredskap ved Oslos moskéer, med bevæpnet politi over hele byen.

Publisert

Den 21 år gamle mannen som er siktet for å ha drept en ung kvinne og løsnet skudd ved en moské i Ringeriksveien i Bærum har så langt ikke latt seg avhøre av politiet.

Men seksjonssjef Rune Skjold ved Oslo politidistrikt sier de tror 21-åringen handlet alene.

Etterforsker nett-dialog

— Politiet har ingen opplysninger om samarbeid med andre. Han har hatt dialog med andre på ulike nettsamfunn. Nå jobber vi videre med hva slags dialog dette skal ha vært, sa Skjold på politiets pressekonferanse søndag ettermiddag.

Politiinspektør Jan Eirik Thomassen (t.v) og seksjonssjef Rune Skjold understreket søndag at politiets mål er at deltakere på id-feiring i Oslo skal føle trygghet. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Politiinspektør Jan Eirik Thomassen utdypet trusselvurderingen som er gjort opp mot både Oslos moskéer og resten av byen etter det politiet nå karakteriserer som "forsøk på terror".

— Vi har ikke noe som tyder på at vi i Oslo nå står overfor fremtidige hendelser. Men samtidig har vi altså økt beredskapen merkbart. Og dette har vi gjort fordi politiet ønsker kontroll.

Bevæpning foreløpig til midnatt

— Vi har ekstra personell satt inn, mange flere politibiler ute i gatene og mer sivilt personell. Så opprettholder vi den generelle bevæpning på alle politifolk i Oslo politidistrikt. Denne generelle bevæpningen gjelder foreløpig frem til midnatt søndag, sier Thomassen.

— Vi er også i dialog med moskéer. Det er et helt klart mål for politiet at alle som deltar på id-feiring skal føle trygghet, understreket politiinspektøren.

— Politiet har fått mange tilbakemeldinger på at vår økte tilstedeværelse blir satt pris på. Det setter selvfølgelig vi i politiet også pris på å få høre, sier Thomassen.

21-åringen ble overmannet av en 65 år gammel mann inne i moskéen lørdag. � Handlingen krevde stort mot, sier politiet søndag. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Når det gjelder den drapssiktelsen mot 21-åringen, vil ikke politiet gå i detalj om identiteten på kvinnen som ble funnet drept på mannens bopel.

— Det er nær relasjon, men vi ønsker ikke å gå nærmere i detalj av hensyn til den drepte kvinnens pårørende, sier seksjonssjef Rune Skjold.

21-åringen skal etter planen fremtilles for fengslingsmøte i tingretten mandag, opplyser påtaleansvarlig ved Oslo politidistrikt.

Powered by Labrador CMS