Kjølerørene på Valle Hovin er fra 1960-tallet, og burde vært skiftet ut for lenge siden, mener Skøyteforbundet. Dette bildet er fra NM sprint på Valle Hovin i 2009 . Foto: Lise Åserud / Scanpix

— Isproblemene på Valle Hovin neppe løst før neste høst, sier idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap)

Tette rør fra 1960-tallet fører til farlig skøyteis på Valle Hovin, mener Skøyteforbundet. � Vi jobber med saken, men får neppe skiftet kjølerørene før etter at sesongen er over, sier idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap).

Publisert

— Da kommunens folk skulle legge is for denne vintersesongen oppdaget man hvor dårlig stand kjølesystemet på Valle Hovin var. Og nå er det jo for sent å gjøre noe med det denne vintersesongen, sier kultur- og idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap).

I går ble det kjent at Skøyteforbundet har sendt et brev til byrådet i Oslo der de ber om at Valle Hovin blir rehabilitert.

— Livsfarlig skøyteis

— Det var nærmest livsfarlig å gå på skøyter der da landslagsløperne hadde planlagt en trening der foran sesongen. Det går greit når det er mange nok kuldegrader, slik som nå, men under mildværet i høst var det mange farlige sprekker i isen, sa generalsekretær Halvor Lauvstad i Skøyteforbundet til NTB tirsdag.

I onsdagens bystyremøte ble brevet fra Skøyteforbundet tema blant Oslos politikere. Og idrettsbyråd Rina Mariann Hansen forsikrer at det jobbes med en løsning for Valle Hovin. Men løsningen lar seg neppe gjennomføre før sesongen er over.

Idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) støter på finansbyråd og partifelle Robert Steen etter å ha blitt intervjuet av VårtOslo om problemene på Valle Hovin. � Det står ikke på penger, sier finansbyråd Steen spøkefullt. Før han legger til at idrettsbyråder aldri får nok penger. Foto: Arnsten Linstad

— Man må, etter hva jeg har forstått, ta opp hele betongen på Valle Hovin for å komme ned til kjøleelementene. Så hvis man skulle gjort noe med dette nå, ville isen garantert blitt ødelagt denne vintersesongen, sier idrettsbyråden.

Valle Hovin kan få penger i revidert budsjett

— Nå må vi dessverre leve med is som kanskje, eller kanskje ikke, holder frem til våren. Det er beklagelig, men dessverre slik det er, sier Rina Mariann Hansen.

— Men det vi gjør nå, er at frem mot revidert budsjett, ser vi på hvordan vi skal løse situasjonen med kjølesystemet på Valle Hovin.

Hvorvidt vi da går for en løsning med å rehabilitere det der det ligger, eller om vi samtidig ser på om vi må flytte banen for å eventuelt legge til rette for en ny hall, det er det for tidlig å si noe om. En hall er jo regulert et helt annet sted enn der skøytebanen ligger nå, sier Hansen.

— Uansett må vi nå finne ut av kostnadene med å rehabilitere kjøleanlegget, og komme tilbake i revidert Oslobudsjett i mai, sier idrettsbyråden.

— Men det betyr forhåpentligvis at det er orden på skøyteisen på Valle Hovin fra og med neste sesong?

— Jeg håper jo det. Vi jobber med at det skal være bra is på Valle Hovin neste sesong, avslutter Rina Mariann Hansen.

Powered by Labrador CMS