Politiet har gjennomført flere resultatløse søk i området rundt Madserudhjemmet. Nå ber de publikum ringe 02800 eller 22 66 99 66 hvis de vet hvor Håkon kan være. Foto: Politiet
Politiet har gjennomført flere resultatløse søk i området rundt Madserudhjemmet. Nå ber de publikum ringe 02800 eller 22 66 99 66 hvis de vet hvor Håkon kan være. Foto: Politiet

Hva har skjedd med savnede Håkon? Politiet har gjort flere søk uten å finne spor av 76-åringen

Natt til lørdag forsvant 76 år gamle Håkon fra Madserudhjemmet i Oslo. 76-åringen er fortsatt sporløst forsvunnet. — Vi trenger hjelp, sier politiet.

Publisert

— Vi trenger all den hjelp vi kan få fra publikum, sier vaktleder Guro Sandnes ved kriminalvakta hos Oslopolitiet til VårtOslo.

Den 76 år gamle mannens forsvinning blir et større og større mysterium. Håkon har forsvunnet til fots, og skal ikke ha hatt med seg penger, mat eller drikke.

Den siste sikre observasjonen av den 76 år gamle, demente mannen ble gjort ved ett-tiden natt til lørdag sist helg. Da forlot han Madserud sykehjem ved Frognerparken i Oslo. Siden den gang har politiet tre ganger gått ut og etterlyst 76-åringen med bilder. Nå går de også ut med fornavnet hans.

LES OGSÅ: Politibåten i Oslo: — Vi stanser oftere og oftere båtførere med promille helt på grensen

— Vi har fått mange tips og ulike vitneobservasjoner der folk mener de har sett Håkon. Tipsene har kommet fra hele Oslo, Akershus og Buskerud. Men fortsatt er han savnet. Dessverre er mange tips litt vage og upresise. Og folk har ikke holdt observasjonen, men kun sagt de har sett en som ligner uten å ta kontakt med Håkon. Men politiet ønsker flere tips og prioriterer saken svært høyt, sier Sandnes.

Har lett i kratt, uthus og garasjer

Håkon er 175 centimeter høy, slank, blå øyne, mørkegrått kort hår. Han er etnisk norsk, og er i fysisk god form med rask gange. Da han forsvant var Håkon iført lys blå t-skjorte, lysfarget khaki shorts, hvite joggesko og han hadde med seg en mørk genser eller skjorte.

Den 76 år gamle, demente mannen ble sist sett ved Madserudhjemmet ved ett-tiden natt til lørdag. Foto: Oslo kommune
Den 76 år gamle, demente mannen ble sist sett ved Madserudhjemmet ved ett-tiden natt til lørdag. Foto: Oslo kommune

Vaktleder Sandnes forteller at politiet har gjennomført flere søk i nærområdet. Hver gang har politiet gått gjennom busker, kratt, uthus og garasjer. I tillegg til å snakke med publikum og stilt spørsmål om noen kan ha sett Håkon. Men fortsatt er forsvinningen et mysterium.

Mandag valgte politiet å gå ut med 76-åringens navn og enda et bilde i den tredje etterlysningen.

— Ikke slipp ham av syne

Mandg publiserte politiet dette bilde i den tredje etterlysningen av 76 år gamle Håkon. Foto: Politiet
Mandg publiserte politiet dette bilde i den tredje etterlysningen av 76 år gamle Håkon. Foto: Politiet

— Politiet oppfordrer folk som mener at det er Håkon de ser, til å forsøke å oppnå kontakt med ham. Han er ikke farlig, men har vansker med å gjøre rede for seg. Dersom man ikke oppnår kontakt, så hold likevel observasjonen av ham og ring oss. Enten på 02800 eller direkte til kriminalvakta på 22 66 99 66.

— Men ikke mist ham av syne. Følg etter ham og ring oss. For politiet er det viktig at vi snart finner Håkon, sier Guro Sandnes.

Selv om politiet har gjennomført flere søk i området rundt Madserudhjemmet ved Frognerparken, har de en teori om at 76-åringen kan ha kommet tilbake til området på egen hånd etter at søkene er blitt avsluttet. Dermed kan han ha unngått å bli sett av politiet.

Ber folk lete på nytt

— Derfor ber vi folk sjekke uthus, garasjer og under busker og kratt på nytt. Politiet fortsetter å lete, men vi er avhengig av hjelp. Mange av tipsene er vage, og enkelte ganger tipser folk om at de kan ha sett noen som ligner Håkon uten at det faktisk er ham. Men de må aller helst følge etter ham og holde observasjonen mens de ringer oss, gjentar Sandnes.

Da VårtOslo snakket med politiet sent mandag kveld var det gått nesten tre døgn siden den demente 76-åringen sist ble sett. Politiet er ekstra bekymret fordi Håkon hverken skal ha hatt med seg mat eller drikke. I varmt vær, og ute av stand til å gjøre rede for seg, kan den eldre mannen fort bli både dehydrert og tappet for krefter.

— Nå har det gått lang tid. Men vi gir ikke opp håpet, og dette er en svært viktig sak for politiet, sier vaktleder Guro Sandnes.

Powered by Labrador CMS