Ved Schous plass på Grünerløkka ble gater stengt etter at store mengder vann skapte problemer natt til lørdag. Foto: På Schous/Arkiv
Ved Schous plass på Grünerløkka ble gater stengt etter at store mengder vann skapte problemer natt til lørdag. Foto: På Schous/Arkiv

Uværet Knud førte til stengte gater ved Schous plass

I et garasjeanlegg i Trondheimsveien rant store vannmengder inn i et garasjeanlegg og skal ha gjort skade på flere biler.

Publisert

Store vannmengder etter uværet Knud førte også til stengte gater ved Schous plass på Grünerløkka natt til lørdag.

— Vi er fortsatt på stedet sammen med brannvesenet. Vi har sperret av en del veier i området rundt, og jobber på stedet, opplyste politiet tidlig lørdag morgen.

Ifølge Aftenposten skal årsaken til vannlekkasjen være en hovedledning som brast.

— I de delene av kjellerene vi har kommet til har det ikke stått biler. Det ser ut som om vi har hatt flaks, sier brigadesjef Knut Halvorsen i brann- og redningsetaten til avisen.

Brunt vann i springen

Etterhvert ble gatene rundt Schous plass åpnet for ferdsel. Men ved åttetiden lørdag morgen var fortsatt Korsgata på Grünerløkka stengt. Gaten løper ned mot Akerselva, og de store vannmengdene som kom med uværet Knud førte til trafikale problemer.

Uværet gjorde størst skade sør for Oslo, men regnet førte til mye overvann enkelte steder i hovedstaden og belastning på avløpssystemet var stor.

— Ifølge vann og avløpsetaten kan det forekomme brunt vann i springen hos beboere i nærområdet, men dette skal ikke være farlig, opplyser politiet på Twitter lørdag morgen.

Gatene ved Schous plass ble sperret av politet ved firetiden lørdag morgen, men sperringene ble etterhvert hevet. Og nå skal både kollektiv- og biltraikk kunne gå som normalt alle steder unntatt i Korsgata.

Fredag kveld ble også en rekke planlagte fotballkamper ulike steder i Oslo utsatt fordi det var ventet mye regn, opplyser NTB. Men øvrige utendørs idrettsarrangementer, inkludert fotballkamper, skal gå som planlagt resten av helgen.

Powered by Labrador CMS