Fra høsten skal Grüner hockey ta i mot Vålerenga, Storhamar, Frisk og andre toppklubber i hallen på Dælenenga. Men opprykket koster penger, sier ildsjelene som startet kronerulling på nettet. Foto: Christian Boger

Uten rike onkler eller sponsorer startet Grüner kronerulling. Da skjedde noe overraskende

� Det er helt fantastisk. På bare noen få timer den første dagen fikk vi inn en fjededel av det vi håpet på, sier en av initiativtakerne i Grüner hockey, Vegard Holm.

Publisert

Egentlig er eliteserieopprykket til Grüner hockey et lite idrettseventyr. Ishallen på Dælenenga er egentlig for liten. Og ikke har klubben noen rike onkler eller sponsorer med masse penger.

— Men entusiasme mangler vi ikke i Grüner, sier Vegard Holm til VårtOslo.

Opprettet Spleis-side

Nå skal den lille østkantklubben fra Grünerløkka og Dælenenga snart spille mot samtlige av Norges beste hockeylag. Og det koster penger.

Sammen med 10 andre Grüner-ildsjeler tok Vegard Holm affære. Selv har han bodd over 70 år på Grünerløkka, og er nyvalgt styremedlem i Grüner hockey. Nå er han også en av initiativtakerne bak Spleis-nettsiden "Støtt Grüner hockey" som ble opprettet mandag formiddag.

Vegard Holm har Grünerløkka i blodet. Han ble født ved Kroghstøtten og har bodd over 70 år på Løkka. Nå er han en av 11 initiativtakere bak kronerulling til Grüner hockey. Foto: Privat

— Vi trodde det ville ta minst tre-fire dager før noe skjedde. Men iløpet av noen timer på mandag hadde vi fått inn over 10.000 kroner. Det er jo helt fantastisk. Målet var 40.000 kroner, men egentlig vil vi jo ha så mye som mulig for å støtte Grüner, sier Holm.

Han ble valgt inn som styremedlem i Grüner hockey i vår. Men har fartstid som styreleder i det som nå heter allianseklubben Grüner fra en tidligere periode.

— Opprykket koster penger. Verken rike onkler eller store sponsorer står i kø for å støtte. Grüner er avhengig av at vi på Løkka står sammen og støtter opp om klubben. Vi kan garantere at innsamlede midler ikke vil forsvinne i et økonomisk sluk. Klubben drives økonomisk svært nøkternt, og bruker ikke penger den ikke har, skriver de 11 initiativtakerne til kronerullingen på Spleis-siden.

— Viktig med hjemmekamper på Dælenenga

— Entusiasmen blomstret veldig opp i kvaliken til eliteserien. Og Grünerhallen på Dælenenga, som egentlig er for liten, ble heldigvis godkjent av ishockeyforbundet. Det betyr mye at vi får møte de beste lagene på egen is. Det er viktig for lokalmiljøet på Grünerløkka og Dælenenga, forteller Holm.

Grüner ishall er egentlig for liten til eliteseriespill, men ble likevel godkjetn av hockeyforbundet. � Det betyr mye for lokalmiljøet at Grüner får spille her, sier Vegard Holm. Foto: Chistian Boger

Men sin egen aktive idrettsbakgrunn har han ikke fra et lag på Løkka.

— Nei, selv om jeg er født ved Kroghstøtten nederst på Grünerløkka, var det Hasle/Løren som var klubben jeg spilte for. Men med over 70 år på Grünerløkka, så har jeg jo alltid kjent til idretten her.

— Nå er jeg jo nyvalgt styremedlem i Grüner hockey. Og jeg merker at folk synes det er gøy å følge klubben. Det har poppa opp en masse entusiasme nå, avslutter Vegard Holm.

Powered by Labrador CMS