� Avdøde fremstår ikke som et tilfeldig offer. En mann kommer til stedet ved Prinsdal grill og skyter 21-åringen målrettet, sier Grete Lien Metlid. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
� Avdøde fremstår ikke som et tilfeldig offer. En mann kommer til stedet ved Prinsdal grill og skyter 21-åringen målrettet, sier Grete Lien Metlid. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Politiet om Prinsdal-drapet: - Fremstår som et målrettet drap med ukjent gjerningsmann

� Avdøde fremstår ikke som et tilfeldig offer. Men vi står overfor et drap med ukjent gjerningsmann og har innkalt ekstra ressurser, sier politiinspektør Grete Lien Metlid

Publisert Sist oppdatert

Det opplyste politiinspektør Grete Lien Metlid i Oslo politidistrikt på en pressekonferanse lørdag.

— Avdøde fremstår ikke som et tilfeldig offer. En mann kommer til stedet ved Prinsdal grill og skyter 21-åringen målrettet, sier Metlid.

— Ingen opplysninger om at andre er i fare

På pressekonferansen fikk politiinspektøren spørsmål om drapet er å anse som en henrettelse ettersom politiet sier skytingen var målrettet.

— Jeg bruker ikke noen andre ord enn at det fremstår som målrettet. Og det er annen informasjon i saken som underbygger den beskrivelsen, sier Metlid.

— Når det gjelder hvorvidt gjerningsmannen er farlig for andre, så er det viktig å si at dette virker målrettet mot denne personen som er drept. Vi har ingen opplysninger som tilsier at andre er i fare, understreker politiinspektøren.

Politiet vet ikke hvem gjerningsmannen er.

Metlid forteller at den avdøde 21-åringen var inne på spisestedet sammen med tre kamerater i samme alder i forkant av drapet, som skjedde på parkeringsplassen utenfor.

Kamerat påført flere knivstikk

I etterkant oppsto det et basketak mellom en av kameratene og gjerningspersonen.

— Han ble påført flere knivstikk, men det går bra med ham, ifølge de opplysningene vi har. Han er fortsatt under behandling, sier Metlid.

Hun utelukker ikke at gjerningspersonen også kan ha blitt skadd i basketaket.

De andre kameratene ble ikke skadd.

— De har forklart seg for politiet om det de kan si om hendelsesforløpet. Det har vært dramatisk selvfølgelig. Det har vært en påkjenning, det som har skjedd, sier hun til NTB.

Den drepte 21-åringen er fra Mortensrud, og Mangfoldhuset der har åpnet dørene for at folk skal kunne snakke sammen om det som skjedde.

Politiet ønsker opplysninger

Politiet har opplysninger om at gjerningspersonen kom til stedet til fots, men sier at de er interessert i opplysninger om alle bevegelser, personer og biler som har vært i området.

— Vi er veldig interessert i opplysninger fra dem som vet noe om hva dette er for noe. Ta kontakt hvis du hørt eller sett noe i området. Alt er av interesse nå.

Politiet ønsket lørdag ikke å gi noen beskrivelser av hvordan gjerningspersonen var kledd eller så ut.

Ukjent motiv

21-åringen ble erklært død på stedet. Politiet kjenner ikke forhistorien til saken og har ikke noe motiv.

— Det er for tidlig å si hva som er skjedd. Vi står her overfor et drap med ukjent gjerningsmann og har innkalt ekstra ressurser. Vi undersøker alle mulige teorier, også om dette drapet kan være knyttet til konflikter i det kriminelle miljøet, forteller Metlid.

Politiet har satt inn store ressurser i saken.

— Vi kommer også til å være ute i området der det skjedde, sier hun.

Ingen sammenheng med Bjølsen-vold

Politiet fikk melding om skytingen på Prinsdal klokken 23.51 fredag kveld.

Tidligere på kvelden fredag ble en mann truffet av skudd i armen på Bjølsen i Oslo, men voldshendelsene har ingen sammenheng, mener politiet.

— Det er ingen sammenheng mellom det som skjedde på Bjølsen, og drapet på Prinsdal, sier Metlid.

Fornærmede ligger fortsatt på sykehus og er avhørt av politiet.