Til venstre for inngangen sees steinene som raste ned deler av gjerdet og mot huset 10.april. Foto: Oslo brann- og redningsetat

Brannvesenet rykket ut etter steinras fra Ekebergskrenten

11 dager etter det forrige raset, løsnet nye steiner i Ribbunggata i Gamlebyen på lørdag. Men denne gangen var steinene mindre enn sist, opplyser brannvesenet i Oslo.

Publisert

For en og en halv uke siden slapp huseieren i Ribbunggata med skrekken etter at steinblokker raste mot inngangspartiet på huset. Raset lørdag besto av mindre steiner enn sist. Men viser at den delen av Ekebergskrenten som løper over huset i Gamlebyen fortsatt er ustabil.

— Det nye, mindre raset har gått der hvor det har pågått utbedring etter forrige ras. Ingen personer er skadd, og det er heller ikke meldt om skader på bygningen, opplyser brannvesenet.

Ekebergskrenten består av ulike lag med alunskifer. Foto: Wikipedia

Ikke uvanlig at alunskifer løsner på våren

Ribbungata i Gamlebyen slynger seg fra Ryenbergveien og ned, før gata svinger oppover og krysser Konows gate. Deler av bebyggelsen i Ribbungata klorer seg fast til skrenten som er en del av Ekebergforkastningen. Her er bergarten alunskifer og kan være ustabil.

Etter det forrige raset så det ut til at situasjonen var stabilisert. Men lørdag løsnet nye steiner bak huset som ligger tett opp til Ekebergskrenten.

Sikkerhetsgjerdet på oversiden av huset stanset steinraset. Ifølge Norges geotekniske institutt, som undersøkte grunnen etter raset for 11 dager siden, er det ikke uvanlig at større stykker alunskifer løsner med snø- og issmeltingen på vårparten.

Powered by Labrador CMS