Både politiet og brannvesenet mener at de siste brannene i den gamle kiosken ved Sotahjørnet øverst på Vålerenga er påsatt. Foto: André Kjernsli
Både politiet og brannvesenet mener at de siste brannene i den gamle kiosken ved Sotahjørnet øverst på Vålerenga er påsatt. Foto: André Kjernsli

Brannvesenet holder vakt ved Sotahjørnet etter flere branner i den gamle kiosken

� Dersom noen oppdager brann eller har mistanke om brann, må dere for all del ikke nøle med å ringe nødnummer 110, sier Lars Magne Hovtun i i Oslo brann- og redningsetat.

Publisert

Etter flere branner i den gamle kiosken ved Sotahjørnet går fungerende stabssjef Oslo brann- og redningsetat ut på Vålerenga Vels Facebook-side.

— Som dere vet har det vært en del påtente branner i Sotahjørnet, og jeg ser at dette skaper utrygghet på Vålerenga. Vi i Oslo brann- og redningsetat vil understreke at vi tar hendelsene på største alvor, skriver fungerende stabssjef Lars Magne Hovtun.

Fant bensinkanne etter brann

— Vi har en brannbil på vakt ved Sotahjørnet i natt, og både politiet og våre mannskaper vil være synlig til stede på Vålerenga.

Allerede i begynnelsen av desember mente politiet at den første brannen i den forfalne kiosken var påsatt. Det ble funnet en bensinkanne ved bygget da slukningsarbeidet var ferdig.

— For oss virker det som om brannen er påsatt. I tillegg til funnet av kanna med bensin er det mye som tyder på at noen har rigget til et bål rett ved siden av bygget, sa politiets operasjonsleder Vidar Pedersen, til VårtOslo.

— Lav terskel for utrykning

Men siden da har det var to ytterligere branner i den nedlagte kiosken. Fredag skrev Dagsavisen om den tredje brannen så langt i vinter.

— Det ble meldt om åpne flammer og masse røyk. Vi hadde på et tidspunkt fire brannbiler og innsatsleder på stedet, sier fungerende vaktkommandør Sebastian Winge ved 110-sentralen i Oslo til Dagsavisen.

I tillegg til å holde oppsyn med kiosken som har brent tre ganger på en drøy måned ber brannvesenet også om hjelp fra publikum.

—  Vi har lav terskel for å rykke ut, og fra Bryn brannstasjon tar det bare noen minutter før vi er framme på Vålerenga, sier Lars Magne Hovtun i Oslo brann- og redningsetat.

Powered by Labrador CMS