— En patrulje har påtruffet mannen inne i bygget. Ble funnet inne på et toalett, opplyser politiet. Foto: Arnsten Linstad
— En patrulje har påtruffet mannen inne i bygget. Ble funnet inne på et toalett, opplyser politiet. Foto: Arnsten Linstad

Mann tatt for ruteknusing på Plaza. – Vi er fortvilet over at dette har gjentatt seg gang på gang

Mannen skal ifølge hotellets ledelse ha begått samme type hærverk tidligere. — Heisene er sikret med nøkkelkort men likevel har han kommet seg opp i etasjen, sier administrerende direktør.

Publisert Sist oppdatert

Ved 11.30-tiden søndag fikk politet melding om knust glass og hærverk på vinduer i Radisson Plaza Hotel like ved Jernbanetorget og Oslo sentralstasjon.

En mann ble etterhvert pågrepet inne på hotellet. Men da hadde han rukket å knuse flere vinduer i hotellets 19. etasje.

Skjermdump av politiets Twitter-konto.
Skjermdump av politiets Twitter-konto.

— En patrulje har påtruffet mannen inne i bygget. Ble funnet inne på et toalett, opplyser politiet på Twitter.

Ingen skal være skadd

— Vi er fortvilet over at dette har gjentatt seg gang på gang. Vi har vært i dialog med politiet om dette, og vi har også sikkerhet døgnet rundt. Likevel har denne personen klart å snike seg inn i hotellet, sier administrerende direktør Tarje Hellebust til Dagbladet.

Ingen personer skal ha blitt skadet av ruteknusingen. Men utenfor hotellet ligger det knust glass på bakken.

— Vi har foreløpig ikke oversikt over hvor mange ruter som er knust og hvor store skader det er snakk om, sier operasjonsleder Marianne Heidenstrøm ved Oslo politidistrikt til Aftenposten.