Jarle «JJ» Hollerud (f.v.) og Øyvind «Vinni» fra tiden i bandet Mindstate. Senere dannet de to Paperboys. Til høyre: Espen Staver. Fotograf og bandmedlem i Mindstate: Stephen Waireri
Jarle «JJ» Hollerud (f.v.) og Øyvind «Vinni» fra tiden i bandet Mindstate. Senere dannet de to Paperboys. Til høyre: Espen Staver. Fotograf og bandmedlem i Mindstate: Stephen Waireri

Den mystiske mannen bak Tøyen Cola er avslørt. Var halvparten av hip-hop duoen Paperboys

Tøyen Cola har gått fra å være et lite lokalt brusmerke til å bli solgt langt utenfor Oslo. Men navnet på mannen bak colaen og søsterbrusen Jalla Sprite har vært en godt bevart hemmelighet.

Publisert

Paperboys ble opprinnelig startet av Øyvind Sauvik, aka Vinni og rapperen Jarle Hollerud aka J.J. Nå er sistnevnte også avslørt som mannen bak brus-suksessene Tøyen Cola og Jalla Sprite.

På flaskene står det mystiske navnet O. Mathisen. Ingen har klart å finne ut hvem Mathisen er, eller var, før nå. Men colaen fra Tøyen, som egentlig produseres på Grønland, ble raskt en slager på Oslos østkant for tre år siden. Etter kort tid ble brusen distribuert til også andre deler av Oslo. Men eventyret sluttet ikke der. Nå distribueres Tøyen Cola også til andre deler av landet.

Det er E24 som kan fortelle at den mystiske O. Mathisen egentlig er den tidligere hip-hop musikeren Jarle Hollerud.

— Begynte som en spøk

Tøyen Cola med navnet på mystiske O. Mathisen. Foto: O. Mathisen
Tøyen Cola med navnet på mystiske O. Mathisen. Foto: O. Mathisen

– Dette er fremdeles et sideprosjekt, noe som begynte som en spøk, men som har tatt veldig av. Vi er veldig ydmyke, det var umulig å spå at det ville bli så populært, sier Jarle Hollerud til E24.

I fjor solgte brus-selskapet O. Mathisen for 3.3 millioner kroner. Lite sammenlignet med giganter som Coca Cola og Pepsi, men hvis man sammenligner med tallet for Tøyen cola fra 2016, som var to millioner kroner, så gir det en pekepinn på hvordan veksten peker rett oppover for brusen med navn fra Oslos østkant.

— Vi har vel potensiale til å bli ganske mye større, sier Hollerud nøkternt.

— Vil ikke kjøre paller med Tøyen Cola til Narvik

Men på spørsmål om hvor navnet O. Mathisen kommer fra, svarer han at historien er så dårlig at han helst vil holde den for seg selv.

Navnet skjemmer imidlertid ikke Jalla Sprite og Tøyen Cola. Nå viser det seg at brusmerkene er så populære at Hollerud, eller O. Mathisen, må vurdere hvordan produksjonen skal gjennomføres hvis veksten fortsetter.

— Om etterspørselen blir større utenfor Oslo er målet å starte produksjon lokalt. Vi ønsker ikke kjøre paller til Narvik, sier den tidligere rapperen til E24.

Powered by Labrador CMS