Slik så det ut fra førerplassen i bilen en mann i 20-årene kjørte da han ble stanset av en sivil patrulje. Foto: Politiet
Slik så det ut fra førerplassen i bilen en mann i 20-årene kjørte da han ble stanset av en sivil patrulje. Foto: Politiet

Denne frontruta kostet bilisten på Majorstua både førerkortet og en god slump penger

� En av våre sivile patruljer stanset bilisten ved Majorstukrysset. De hadde observert at snø ikke var fjernet skikkelig, forteller politiets operasjonsleder Sven Christian Lie.

Publisert

— Bilisten hadde unnlatt å skrape halve frontruta. Han er midlertidig fratatt førerkortet i tillegg til at han er ilagt et forelegg, sier operasjonsleder Sven Christian Lie.

Bilisten er en mann i 20-årene som ble observert av en sivil politipatrulje klokken 18.15 på Majorstua. Nå er han midlertidig fratatt førerkortet.

Kan ende i retten

Dersom mannen ikke godtar inndragingen vil saken komme opp for Oslo tingrett, som avgjør om førerkortet blir inndratt. Vanlig inndragelsestid er tre måneder. I tingretten vil mannen også trolig bli ilagt en bot på 4.000 kroner, dersom han ikke allerede har vedtatt politiets forelegg.

Politiet advarer mot å slurve. Ellers ender bilister fort opp som fotgjengere. I tillegg til å bli "honorert" med en saftig bot.

— Skrap ordentlig

� Bilisten ble stanset av en sivil patrulje, forteller operasjonsleder Sven Christian Lie ved Oslo politidistrikt. Foto: Politiet
� Bilisten ble stanset av en sivil patrulje, forteller operasjonsleder Sven Christian Lie ved Oslo politidistrikt. Foto: Politiet

— Skru på bilen og skrap ruten. Og skrap den ordentlig. Så slipper du å få førerkortet inndratt, sier operasjonsleder Lie ved Oslo politidistrikt.

NAF har også råd til bilister:

  • I alle biler bør det være en skikkelig snøkost og isskrape som er stor nok og skarp.
  • Hvis du vil unngå riper i rutene når du skraper is, er det lurt å skyve isskrapen fra deg. Ikke trekk den med deg tilbake, da blir skitt og sand skrapt inntil vinduet.
  • Når du skraper frontruten er det lurt å løfte på viskerne for å sjekke om de har frosset fast.
  • Kost bilen fri for is, fjern også snø fra lyktene.
  • Spyl ruta før du parkerer for natten – da kan det bli lettere å skrape bort isen, men husk å skru av viskerne før du skrur av bilen. De kan nemlig fryse fast på vinduet når bilen står parkert. Når du igjen skrur på bilen kan viskerne bli ødelagt når de tvinges i gang fastfrosset på vinduet.
  • Skal bilen stå litt lenger, kan du gjerne spyle vinduene og tørke over med en fille etterpå.

En isskrape er ingen stor kostnad å erstatte. Men har du en kombinert kost og isskrape som har blitt slitt etter mye bruk, kan du prøve å skjerpe skrapen med litt sandpapir og en pussekloss, skriver NAF.

Powered by Labrador CMS