37-åringen er kjenning av politiet og ble observert av en politimann i området ved Bogstadveien og Hegdehaugsveien før ahn ble stanset med en halvkilo heroin i jakkelomma. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
37-åringen er kjenning av politiet og ble observert av en politimann i området ved Bogstadveien og Hegdehaugsveien før ahn ble stanset med en halvkilo heroin i jakkelomma. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Tatt med halvkilo heroin i Bogstadveien. Så fant politiet over 11 kilo i en leilighet på Haugerud

En 37 år gammel mann ble felt av filmopptak på sin egen mobil, og er dømt til ti års fengsel for befatning med nesten 17 kilo heroin.

Publisert

Den 37 år gamle mannen var en kjenning av politiet, og tidligere domfelt. En politibetjent så 37-åringen i området ved Bogstadveien og Hegdehaugsveien, og gjennomførte en personkontroll.

I jakkelomma hadde mannen en pakke som senere viste seg å inneholde 492,6 gram heroin. Og da politiet fikk sjekket den ene mobiltelefonen hans viste det seg at 37-åringen hadde filmet 32 tilsvarende halvkilospakker med heroin på stuebordet i en leilighet.

Hadde solgt fem kilo

Da politiet tok seg inn i leiligheten på Haugerud ble det funnet halvkilospakker med heroin tilsvarende litt over 11 kilo. Men i tingretten er 37-åringen dømt for befatning med en mengde heroin på tilsammen 17 kilo.

Oslo tingrett fant det bevist at han i dagene fra filmen var tatt opp og til han ble pågrepet hadde solgt 5,1 kilo heroin til andre personer, skriver NTB.

Den beslaglagte heroinen ble analysert og viste en lav styrkegrad på omlag fem prosent. Dette førte til at 37-åringens forsvarer mente straffen burde settes til maksimum seks år i fengsel.

Fikk strafferabatt

Men aktoratet argumenterte i tingretten for at det er straffeskjerpende at 37-åringen så sent som i 2018 ble dømt i en annen straffesak.

Vanligvis vil befatning med 17 kilo heroin gi i underkant av 15 års fengsel. Men ettersom styrkegraden på heroinen var relativt lav, og 37-åringen raskt erkjente de faktiske forhold, får han strafferabatt av tingretten.

Dermed ble den 37 år gamle mannen dømt til ti års fengsel og inndragning av 20.300 kroner. Han slipper å betale saksomkostninger.

Powered by Labrador CMS