Slik så det ut ved Tollbodene fredag kveld ved 20-tiden. Politi og brann- og redningsetaten jobbet med å få sikret stillaset. Ingen skal ha kommet til skade da vinden rev stillaset løs. Foto: Christian Boger

Stort område sperret av i Oslo sentrum. Enormt stillas i ferd med å velte ved sentralstasjonen

� Vi har evakuert et stort område rundt Tollbugata 1 for å forhindre personskade. Det vil si fra Rådhusgata og Langkaia, samt fra Oslo sentralstasjon og mot Tollbugata, sier politiet.

Publisert

— Jeg satt på kontoret her i niende etasje på det gamle havnelageret og jobbet da jeg så at dette enorme stillaset var i ferd med å falle ned, sier Frank Eugen Edvardsen til VårtOslo.

— Nå har politiet sperret av et stort område utenfor her. Men det ser ut som vinden har roet seg noe. Men stillaset er fortsatt ikke sikret, forteller Pedersen.

Det var i de kraftige vindkastene fredag ettermiddag stillaset blåste overende ved den ene av de to gamle tollbodene i Tollbugata i Oslo. Politiet besluttet raskt å sperre av et stor område, og evakuerte alle mennesker i umiddelbar nærhet.

Ingen personer skadd

— I Tollbugata 1 er det et stillas som er iferd med å velte pga vinden. Både politi og brann- og redningsetaten er på vei for å sikre stedet. Dette er et stort stillas, så folk i nærheten bes trekke vekk, lød den første meldingen fra politiet.

� Området rundt bygningen som anses utsatt er evakuert, og arbeid for å sikre stillaset er igang, opplyser politiet. Foto: Frank Eugen Edvardsen

Da politiet og redningsetatene fredag kveld hadde fått oversikt over situasjonen, og konkludert med at ingen personer var alvorlig skadd, valgte man likevel å sperre av et større område rundt Tollbodene og på sørsiden av Oslo sentralstasjon.

Fredede bygninger

— Vi har evakuert et stort område rundt Tollbugata 1 for å forhindre personskade. Det vil si fra Rådhusgata og Langkaia, samt fra Oslo S mot Tollbugata. Nylandsveien er sperret i krysset Dronning Eufemias gate. Også kollektivtrafikken blir påvirket av disse sperringene, opplyser politiet fredag kveld.

Begge bygningene ved Oslo tollsted er fredet. Foto: A.S. Ofrim/Wikimedia

Tollboden eller Oslo tollsted består av to bygninger som ligger i Tollbugata 1 i Oslo. Begge bygningene ble fredet av Riksantikvaren i juni 2013. Den eldste av disse er stenpakkhuset oppført i 1846–1850 etter tegninger av Johan Henrik Nebelong som pakkhus for den tidligere tollboden. Det er ved dette bygget stillaset har blåst over ende fredag ettermiddag.

Powered by Labrador CMS