Trafikken må vekk fra Løkkeveien, mener beboere i området. Foto: Ruseløkka-aksjonen
Trafikken må vekk fra Løkkeveien, mener beboere i området. Foto: Ruseløkka-aksjonen

– Byråd fikk ordre om å skaffe fotoboks i Løkkeveien før jul. Jeg er rystet

Publisert

– Nå er den tredje fotgjengeren meid ned uten at fotoboks er på plass, sier Venstres Guri Melby. Hun mener byråden har vært uansvarlig.

Sist fredag ble den tredje fotgjengeren påkjørt i Løkkeveien i Oslo sentrum på under ett og et halvt år. Allerede før jul vedtok bystyreflertallet at det rødgrønne byrådet skulle be Vegvesenet om en fotoboks for å redusere farten på bilene som bryter fartsgrensen på 30 km/t.

– Jeg er rystet over det rødgrønne byrådets passivitet. Det er snart et halvt år siden miljø- og samferdselsbyråd Lan Marie Nguyen Berg (MDG) fikk marsjordre fra bystyret; få Statens vegvesen til å sette opp fotoboks i Løkkeveien. Nå håper jeg bare det går bra med fotgjengeren som ble påkjørt og skadet i Løkkeveien sist fredag, sier Venstres gruppeleder i bystyret, Guri Melby.

 – Arrogant og uansvarlig

Onsdag møtes miljø- og samferdselskomiteen for å stille miljøbyråd Nguyen Berg spørsmål om et notat komiteen har mottatt. I notatet går det frem at byråden mener det er en uvanlig praksis for Statens vegvesen å sette opp fotobokser (ATK - automatisk trafikk-kontroll) i gater og veier med fartsgrense under 50 km/t.
– Det er helt uinteressant hva byråden mener er praksis i en statlig etat. Poenget er at bystyreflertallet har gitt klar ordre om at det rødgrønne byrådet skal be om å få fotoboks likevel. Det er både arrogant og uansvarlig av miljø- og samferdselsbyråden å ikke følge den ordren som ligger i et bystyrevedtak, sier en opprørt Guri Melby til VårtOslo.

Utydelig samferdselsbyråd

– Men du var miljø- og samferdselsbyråd i Høyre/Venstre/KrF-byrådet da innbyggerne på Ruseløkka startet sin aksjon for å få gaten stengt allerede før valget i 2015. Har ikke du også et ansvar?
– Det er fullt mulig jeg kunne gjort mer. Men vi satte i gang med å samle fakta og opplysninger om hva som kunne gjøres i Løkkeveien. Nå foreligger et notat der samferdselsbyråden hverken sier om hun er for eller mot stenging av Løkkeveien. Det er helt uklart hva som menes med notatet. Det er også utydelig på hvilke tiltak som vil settes i gang for å gjøre Løkkeveien tryggere. Ikke minst med tanke på alle skolebarna som ferdes i den sterk trafikkerte gaten, sier Melby.

Vi orker ikke flere ulykker i Løkkeveien

I går morges arrangerte Ruseløkka-aksjonen og beboere ved Løkkeveien en spontan aksjon etter at en fotgjenger ble meid ned av en bilist som kjørte alt for fort mot et fotgjengerfelt. Beboerne har lenge krevd at Løkkeveien blir stengt for gjennomkjøring. Ruseløkka-beboerne varsler nå at de møter opp i Oslo rådhus når bystyrets miljø- og samferdselskomite onsdag ettermiddag stiller byråd Lan Marie Nguyen Berg (MDG) spørsmål om hva hun akter å foreta seg med bystyrevedtaket som ble fattet før jul.
Beskjeden fra beboerne til Oslos miljø- og samferdselspolitikere før møtet onsdag er klar: - Vi orker ikke flere ulykker i Løkkeveien. Steng gaten nå!

Byråden deler foreldrenes bekymring

– Jeg deler Ruseløkka-beboernes ønske om å redusere gjennomgangstrafikken i nabolaget og har full forståelse for bekymringen deres. De færreste av oss ønsker at barna våre skal dele skolevei med 15.000 biler, sier byråd for miljø og samferdsel, Lan Nguyen Berg.
Hun har møtt Ruseløkka-aksjonen flere ganger etter at hun tiltrådte.
– Vi har sett på store og små løsninger for området og har gjennomført en trafikkanalyse som belyser hva som vil skje dersom man stenger Løkkeveien for gjennomfartstrafikk.  Analysen ligger til behandling i byrådsavdelingen, og vi vil komme tilbake til beboerne så snart vi har tatt en beslutning i saken, sier Berg.
Guri Melby (V) er rystet over mangelen på handling overfor fotgjengerne i Løkkeveien. Foto: Venstre
Guri Melby (V) er rystet over mangelen på handling overfor fotgjengerne i Løkkeveien. Foto: Venstre
Beboere i området orker ikke at flere fotgjengere blir kjørt ned i Løkkeveien. Foto: Ruseløkka-aksjonen
Beboere i området orker ikke at flere fotgjengere blir kjørt ned i Løkkeveien. Foto: Ruseløkka-aksjonen
Powered by Labrador CMS