Flyfoto av Alnabru togterminal. Foto: W.J. Andersen/Flickr
Flyfoto av Alnabru togterminal. Foto: W.J. Andersen/Flickr

Både havarikommisjonen og politiet etterforsker togpåkjørselen på Alnabru der to menn omkom

En 33-åring og en 26-åring ble drept da de ble påkjørt av et tog på Alnabru ved 23-tiden fredag kveld. En tredje person er uskadd, men skal ha vært vitne til togulykken, opplyser politiet. Lørdag ble også havarikommisjonen koblet inn for å granske ulykken.

Publisert

De to omkomne mennene er i følge politiet utenlandske statsborgere med lovlig opphold i Norge. En lokfører for et annet tog skal ha forsøkt å få mennene til å fjerne seg fra skinnegangen forut for ulykken. Lokføreren er blitt avhørt av politiet.

Politiet er svært sparsomme med opplysninger om hva som skal ha skjedd da de 33-åringen og 26-åringen ble påkjørt og drept av toget ved Alnabru sent fredag kveld. Nødetatene fikk melding om ulykken rett etter kl 23.15 og kom raskt til ulykkesstedet.

Havarikommisjonen koblet inn

Havarikommisjonen er rutinemessig koblet inn i tillegg til at politiet fortsetter sin etterforskning for å forsøke å få klarhet i hvordan og hvorfor ulykken skjedde.

En tredje mann skal ha vært til stede da de to ble påkjørt og drept. Mannen som skal ha vært vitne til ulykken satt i lange avhør med politiet natt til lørdag. Det skal ha blitt gjort automatisk videoopptak fra lokomotivet da de to ble påkjørt og drept. Bildene fra opptaket kan bidra til å kaste lys over hva som skal ha forårsaket ulykken, opplyser politiet.

Røykdykkere gjennomsøkte leilighet

Ved to-tiden natt til lørdag fikk brannvesenet melding om røyk fra en leilighet i Jacob Aals gate på Majorstua. Nødetaten rykket ut og sendte røykdykkere inn i bygningen med flere leiligheter. De lokaliserte kilden til røyken og det viste seg å være ulmebrann i en tom leilighet. Brannen ble raskt slukket og det ble ikke nødvendig å evakuere noen fra de andre leilighetene.

Falt fra fasaden på Royal Christiania

Tidligere på fredag kveld falt en person ned fra fasaden på Royal Christiania ved Jernbanetorget. Mannen skadet seg alvorlig, men skal ha kommet fra ulykken med livet i behold. Politiet etterlyste fredag kveld vitner til hendelsen.

Pågrep alle i samme bil

Ved 21-tiden fredag rykket politiet ut til Torshov etter at en bil først kolliderte med en lyktestolpe før den skal ha rygget inn i en annen bil. Både føreren og de tre passasjerene i bilen ble pågrepet av politiet. Foreløpig mistenker politiet føreren for å ha kjørt i ruspåvirket tilstand.

Kulda skaper problemer for Oslos hjemløse

Ekstremkulda over Østlandet den siste uka skaper farlige situasjoner for Oslos hjemløse. Nå utvider Frelsesarmeen sitt tilbud til Oslo-folk uten fast bopel, skriver NTB.

Denne helgen holder Frelsesarmeens migrasjonssenter i Urtegata på Grønland åpent én time lengre enn vanlig, fra klokken 16 til 20. I tillegg åpner overnattingstilbudet i Templet Korps, som ligger på Kommandør T.I. Øgrims plass 4, én time tidligere enn vanlig hele denne uken, slik at det er åpent fra klokken 21 til 8.

Powered by Labrador CMS