Ruseløkka skole. Foto: Wikipedia
Ruseløkka skole. Foto: Wikipedia

Rivingstillatelse for Ruseløkka skole er klar. Nå kommer gravemaskinene

Mandag ettermiddag, bare tre dager etter at Sivilombudsmannen avviste Fortidsminneforeningens forsøk på å stanse riving av Ruseløkka skole, kom rivingstillatelsen fra plan- og bygingsetaten i Oslo kommune. Nå blir bygningen revet i nær fremtid for å gi plass til et nytt skolebygg.

Publisert

— Det er utrolig trist at denne tillatelsen kommer. Men det er ikke uventet. Dessverre. Rivingen av Ruseløkka skole er utrolig dårlig planlagt av Ap/SV/MDG-byrådet, Utdanningsetaten og Undervisningsbygg. Husk at det fortsatt ikke foreligger en godkjent byggetillatelse for et nytt skolebygg på Ruseløkka, sier Venstre-politiker i bydel Frogner, Tore Wilken Nitter Walaker til VårtOslo.

Tore Wilken Nitter Walaker er Venstre-politiker i bydel Frogner.
Tore Wilken Nitter Walaker er Venstre-politiker i bydel Frogner.

Elever busses til Groruddalen

Åtte uker brukte Stortingets ombud for sivile saker - også kalt sivilombudsmannen - på å behandle klagen fra Fortidsminneforeningen. Men da klagen på riving av Ruseløkka skole var avvist brukte Oslo kommunes plan- og bygningsetat rekordkort tid på å gi en rivingstillatelse.

Venstre-politiker Tore Wilken Nitter Walaker har tre barn som gikk ved Ruseløkka skole inntil i fjor sommer, og som nå blir fraktet med buss til skole på Vollebekk i Groruddalen.

— Staten sier nei til nye skolebygg i røde støysoner

— Selve organiseringen av bussing til Vollebekk er i og for seg godt gjennomført. Men mitt poeng er at skolen aldri skulle vært stengt for riving før det var klart at det kan bygges en ny skole. Kommunaldepartementet har nemlig bestemt at det ikke kan bygges nye grunnskolebygg i såkalte røde støysoner. Og Ruseløkka er nettopp en slik støysone, sier Nitter Walaker.

Men ingenting tyder på at noe nå kan stanse gravemaskinene i å rive den gamle skolen på Ruseløkka i Vika.

Høyre tvilte seg frem til riving

Striden rundt riving av Ruseløkka skole, som ble bygget i 1871, ble endelig vedtatt av bystyret i fjor etter mye dramatikk. Høyre var egentlig mot Ap/SV/MDG-byrådets rivingsplaner. Men under et ekstraordinært komitemøte under bystyrets behandling gikk Høyre motvillig inn for planene. Dermed var det et solid politisk flertall for riving og bygging av ny skole på Ruseløkka.

Powered by Labrador CMS