Bilde av riggplassen til Follobanen tatt tidligere i år. Politiet har opprettet sikkerhetssone på 300 meter av frykt for at brannen i en gassflaske skal føre til eksplosjon. Foto: Anders Høilund

Brennende gassflaske i Bispegata uskadeliggjort av politiets skarpskytter

Alle nødetater rykket ut og politiet opprettet sikkerhetssone på 300 meter da en gassflaske begynte å brenne ved Follobanens anleggsrigg i Bispegata. Men klokken 18.15 var gassflasken uskadeliggjort, opplyser politiet.

Publisert

Ved 17.30-tiden tirsdag fikk politiet melding om at en gassflaske sto i brann ved Follobanens anleggsrigg i Bispegata i Gamlebyen.

Trolig startet brannen i forbindelse med arbeid med Follobanen, mener politiet.

Stanset togtrafikk

Alle nødetater rykket ut til Bispegata og politiet opprettet en sikkerhetssone på 300 meter av frykt for eksplosjon. Gassflasken skal ha innholdt acetylen, som er svært brennbart og eksplosjonsfarlig under trykk.

Brannen stanset en periode deler av togtrafikken ved Oslo sentralstasjon. Men ved 18.15-tiden klarte en av politiet skarpskyttere å uskadeliggjøre gassflasken, og eksplosjonsfaren er avverget.

— Trykket i flasken har avtatt, og gassen har brent ut. Faren er derfor over, sier operasjonsleder Gjermund Stokkli ved Oslo politidistrikt til NTB.

Powered by Labrador CMS