Bymiljøetaten fikk hevet den delen av flytebrua som her ligger under vann. Foto: Anders Høilund

Håper å gjenåpne flytebru ved Sørenga snart. Men først må den på verksted for reparasjon

Gangbrua over fra Sukkerbiten og til Sørenga er en populær snarvei som brukes av flere titalls tusen daglig. Men de siste dagene har snarveien ligget på havets bunn.

Publisert

Mandag ble imidlertid den delen av flytebrua som lå på fjordbunnen hevet, skriver Aftenposten. Men det er litt usikkert hvor raskt den populære snarveien i Bjørvik kan være på plass igjen.

— Forhåpentlig i løpet av noen dager, men det avhenger av skadeomfanget, sier kommunikasjonsdirektør Richard Kongsteien i bymiljøetaten til avisen.

Noen løsnet festet

Foranledningen til uhellet med flytebrua var at noen, bymiljøetaten vet ikke hvem, hadde flyttet den ene delen. Dermed ble den ikke festet skikkelig, og i slutten av forrige uke sank deler av brua.

Dette gapet fører til at alle som vil mellom Sukkerbiten og Sørenga må via Dronning Eufemias gate i stedet. Det er en omvei på drøyt 1,5 kilometer. Foto: Anders Høilund

Nå opplyser Kongsteien av den delen av flytebrua som har ligget på havets bunn må på verksted for reparasjon.

Dermed må badeglade og andre som vil ut til Sørenga, eller tilbake igjen, gå omveien på omlag halvannen kilometer via Dronning Eufemias gate.

Powered by Labrador CMS