Akrobatiske stup og hopp fra bryggekanten på Sørenga fra 18-åringen som i 2018 har vært Norges beste turner. Foto: Privat

19-åringen Sofus lader opp til turn-EM med akrobatikk og bading på Sørenga

� Sørenga er byens beste badeplass, sier turnkometen Sofus Heggemsnes fra St. Hanshaugen. EM-oppladingen er trening med akrobatikk- og badepauser på Sørenga.

Publisert

— Det er jo litt kjipt at det ikke er blitt noe ferie på meg i sommer. Men innimellom treningsøktene har vi dratt ut på Sørenga sjøbad for å kjøle oss ned i varmen, sier Sofus Heggemsnes til VårtOslo.

2. august starter europamesterskapet i turn i Glasgow. Men 19-åringen fra St. Hanshaugen skal først i aksjon 9. august, da i kvalifisering. Etter kjempeinnsats, full klaff og allround-sølv i nordisk mesterskap, i tillegg til et sølv i bøyle og bronse i frittstående fra samme konkurranse, er mange spent på hva 19-åringen kan få til i EM.

— Laget er viktigst i turn-EM

— Nei, jeg er ganske realistisk. Det viktigste er faktisk hva Norge kan få til sammenlagt som lag. Jeg har neppe finalesjanser i enkeltapparater i EM. Hadde dette vært individuelle øvelser med mangekamp ville det trolig vært større muligheter. Men jeg skal gjøre mitt for å bidra mest, og best mulig, i lagkonkurransen, sier den litt beskjedne Oslogutten.

Sofus Heggemsnes (til venstre i bildet) er egentlig best som allrounder der han tok sølv sammenlagt i nordisk mesterskap. Men han hadde full klaff også i to enkeltøvelser med en sølv og en bronse. Foto: Privat

Stortalentet, som egentlig har OL-deltakelse i Japan og Tokyo 2020 som hovedmål, har med de fantastisk gode resultatene i nordisk virkelig tatt steget opp blant seniorturnerne i Norden. Men i 2019 må turntalentet klare å kvalifisere seg som norsk OL-deltaker hvis han skal til lekene i Tokyo året etter.

— Jeg kan egentlig ikke skryte nok av Sofus. Han er ekstremt treningsvillig og fokusert. Men samtidig er han den første til å hjelpe andre, sa trener Valentyn Skripin til VårtOslo tidligere i sommer.

Må ligge ytterst på brygga

I sommer har unggutten økt treningsmengdene, og han er turner på heltid etter å ha tatt en pause fra Wang toppidrettsgymnas. Etter EM i august er neste mål VM senere på høsten. Men samtidig lever 19-åringen fra St. Hanshaugen også et liv med venner i hovedstaden.

Slik slapper en turner fra St. Hanshaugen av mellom knallharde treningsøkter. Folk på Sørenga har fått se akrobatikk av høy klasse i sommer når Sofus Heggemsnes skal "hvile seg" i varmen. Foto: Privat

— Vi har vært litt på Tjuvholmen og badet også. Men der er det for langt fra vannet, ler Sofus Heggemsnes og legger til at de er egentlig i god nok form til å rusle ti meter.

— Vi burde jo klare å bade på Tjuvholmen og. Men det er så deilig på Sørenga fordi da kan vi ligge helt ytterst på bryggekanten. Og stupe og hoppe rett ut i vannet fra der vi ligger og slapper av, sier turneren.

— Turning viktigere enn ferie

Man kan ikke komme nær nok Oslofjorden, er mottoet når Sofus Heggemsnes og kameratene tar seg pause fra treningsøktene. Foto: privat

Men er det andre grunner til at Sørenga er best? Er det finere jenter der enn på Tjuvholmen?

Nå blir den 19 år gamle turnkometen stille. VårtOslo skjønner at det var helt galt spørsmål å komme med, og vi forsøker oss på en annen vri.

— Men skal du gjøre noe annet spennende når EM og VM er over? Blir det noe ferie på deg i år?

— Ja, jeg håper på en tur et eller annet sted. Enten Norge eller utlandet. Bare ferie og avslapning. Men først blir det turn og trening, avslutter Norges beste turner så langt i år.

— Sofus er en utrolig positiv, hjelpsom og høflig fyr. Det er kanskje hans styrke. Han konkurrerer nemlig ikke mot andre. Han konkurrerer mot seg selv. Sofus er ekstremt tøff mot seg selv, samtidig som han er bare snill og hyggelig mot andre, sier trener Valentyn Skripin.

Powered by Labrador CMS