Esben Holmboe Bang markerer i 2015 at Maaemo beholdt sine to Michelin-stjerner. Men det skulle bli tre stjerner og rett til himmels på den kulinariske himmelen bare ett år senere. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Maaemos nye restaurant i Bispevika fullbooket på få minutter

Om drøyt halvannen måned åpner Maaemo dørene til sine nye lokaler i Bispevika. Og allerede nå er det fullbooket.

Publisert

Ifølge Aftenposten tok det bare noen få minutter å fylle opp bordene da det ble åpnet for bordreservering klokka 12 mandag.

24. februar åpner nye Maaemo dørene i lokalene rett ved nye Munchmuseet i Bispevika.

— Vi er utrolig spente og skikkelig glade for å komme i gang, sier eier og kjøkkensjef Esben Holmboe Bang i en pressemelding.

Større lokaler, men færre gjester

— Vi har sett frem til å vise alle hva vi har jobbet med de siste par årene og vi føler vi har skapt et sted som representerer vårt univers sømløst - stort og intimt samtidig, sier eieren av den eneste restauranten i Norge og Norden med tre Michelin-stjerner.

Det vakte oppsikt verden over da Maaemo ble første og eneste restaurant i Norden som fikk tre stjerner i Michelin-guiden i 2016. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Selv om de splitter nye lokalene er mer enn fem ganger større en de gamle, vil det være plass til færre personer i spisesalen. Det vil være et helt åpent kjøkken som beveger seg som en forlengelse av rommet. Det skal gi følelsen av nesten å sitte i kjøkkenet, selve hjertet til Maaemo.

— Vi har jobbet med nye ideer og føler vi er klare for å fornye oss selv, men samtidig holde fast i identiteten som vi har manet frem siden vi åpnet i 2010, sier Esben Holmboe Bang.

Holder stengt i helgene

Maaemo vil ha åpent mandag til fredag, og være stengt lørdag og søndag. I den myteomspunnede Michelin-guiden heter det seg at en restaurant med to stjerner er verdt en omvei. Men med tre stjerner er etablissementet verdt en tur ene og alene på grunn av skyhøy gastronomisk kvalitet.

Kjøkkensjef og Maaemo-eier Esben Holmboe Bang er tidligere blitt utnevnt til en av verdens mest innflytelsesrike kokker av Time Magazine.

— For oss handler det om å skape en restaurant som destillerer alt vi har skapt de siste ti årene. Det blir på en måte stedet vi har øvd på å skape gjennom alle disse årene, sier Holmboe Bang.

Powered by Labrador CMS