Her vises det tydelig hvor bremsene er koblet fra på den 35 kilo tunge elektriske transportsykkelen, som den lille familien på tre bruker daglig til levering i barnehage, jobbreiser og handling. Foto: Privat

Bremsene på elsykkelen sabotert og frakoblet. Ren flaks at ingen i den lille familien ble skadd

� Den elektriske transportsykkelen brukes til å frakte ett og et halvtåringen til barnehagen, forteller den 32-årige moren som tilfeldig oppdaget at noen hadde sabotert bremsene.

Publisert

— Dette gjør meg livredd ettersom den lille frøkna vår på halvannet år sykles rundt i den hver dag, sier moren til VårtOslo.

Den lille Keyserløkka-familien på tre; mor, far og ei jente på ett og et halvt år ønsker ikke å stå frem med navn og bilde etter at noen saboterte den elektriske transportsykkelen deres for andre gang på kort tid.

— Plutselig oppdaget jeg at det var noe i veien med bremsene.  Jeg var på vei til butikken og skulle stanse for å kaste søppel. Plutselig oppdaget jeg at det var noe i veien med bremsene. Heldigvis hadde jeg ikke med meg datteren vår, forteller den 32 år gamle moren.

Velger sykke fremfor bil

— Og heldigvis var jeg ikke på vei nedover bakkene forbi Tøyenbadet. Jeg tør ikke tenke på hva som kunne skjedd da, sier hun.

Den elektriske tranportsykkelen er av typen Riese & Müller Packster Nuvinci og veier omlag 35 kilo. Den lille familien på Keyserløkka har valgt å bo i byen uten bil. I stedet er elsykkelen deres transportmiddel.

Det er en elektrisk transportsykkel av typen Riese & Müller Packster Nuvinci som ble utsatt for bremse-sabotasje på Keyserløkka sist mandag. Foto: Evo elsykler

— Vi ønsker ikke å ha bil når vi bor som vi gjør. Men nå står vi uten eget transportmiddel. Delene til bremsene tar tid å få bestilt, og nå står elsykkelen i en garasje i påvente av reparasjon. Men jeg tenker med skrekk på hvordan vi skal oppbevare den trygt og sikkert i fremtiden. Den er nemlig alt for stor og tung til å bæres ned i kjelleren. Og vi har ikke noen sykkelbod med låst dør her, forteller moren.

Utsatt for sabotasje også i vår

Det er ikke første gang familien opplever at den store, elektriske transportsykkelen blir utsatt for enten hærverk eller sabotasje. I april opplevde familien på tre også at sykkelen ble ramponert. Nå har de måttet sende sykkelen på verksted for andre gang på få måneder for å få gjennomført dyre reparasjoner.

Einars vei på Keyserløkka er vanligvis stille, rolig og barnevennlig. Men nå er naboer advart mot livsfarlig sykkelsabotasje. Foto: Jan-Tore Egge/Wikimedia

— Jeg aner ikke hvorfor noen vil ødelegge eller sabotere elsykkelen vår. Nå kunne det gått skikkelig ille med oss. Heldigvis ble det oppdaget før det oppsto en livsfarlig situasjon. Men vi blir jo fortvilet over at noen gjør slike ting, sier 32-åringen.

— Nå har vi advart naboer her på Keyserløkka, og tipset dem om at de må sjekke bremsene på syklene til både barn og voksne.

Powered by Labrador CMS