Rødts gruppeleder Eivor Evenrud klarte å redusere byrådets kutt til Frelsesarmeens Jobben med to millioner kroner i forhandlinger med Ap, SV og Miljøpartiet. Foto: Arnsten Linstad

Rødt sikrer flertall for det rødgrønne byrådets Oslo-budsjett

Rødt klarte i budsjettforhandlinger å skjerme Frelsesarmeens rusomsorg mot noe av kuttet Ap, SV og Miljøpartiet ønsket. Nå sikrer Rødt flertall for det rødgrønne byrådets Oslo-budsjett for 2019.

Publisert

— Rødt øker Oslo-budsjettet med 208 millioner kroner, bydelene og skolen får mest, sier Rødts gruppeleder i bystyret, Eivor Evenrud til Aftenposten.

— Vi har blant annet fått satt av fem millioner kroner til en kvinnepott der det kan søkes om midler til kvinnerettede tiltak og aktiviteter, sier Evenrud.

Valgkampbudsjett for de rødgrønne

De tre rødgrønne byrådspartiene, Ap, SV og Miljøpartiet, er helt avhengig av Rødt som støtteparti for å få flertall for budsjettet som sluttbehandles og formelt vedtas av Oslo bystyre onsdag.

Rødt klarte å skjerme Jon Arvid og andre brukere ved Frelsesarmeens Jobben for noe av kuttet Ap, SV og MDG ville ha. Foto: Arnsten Linstad

Da det rødgrønne byrådet la frem sitt forslag i september i år, slo VårtOslo fast at budsjettet for 2019 var et valgkampbudsjett. De rødgrønne foreslo blant annet 520 nye lærerstillinger, gratis aktivitetsskole og sommerjobb for ungdommer. Skolemat og 1400 nye barnehageplasser.

Aldri noensinne har et byråd hatt større økonomisk handlefrihet i Oslo kommunes parlamentariske historie.

Rødt klarte å redusere kutt til Frelsesarmeen

— En av tingene vi har gjort noe med er soliditeten i økonomien. Vi arvet gjelden til nye Deichman og Munch og var redde for at dette ville gå ut over investeringene på alle andre områder, slik at vi ikke skulle klare å levere gode tjenester. Dette materialiserte seg ikke på vår vakt, sa finansbyråd Robert Steen (Ap) da han presenterte forslaget til 2019-budsjett.

� Vi er takknemlige for at Rødt sto på for oss i budsjett-forhandlingene med Ap, SV og MDG, sier Frode Woldsund i Frelsesarmeen. Til venstre står daglig leder ved Jobben i Arups gate, Jorunn Mathisen. Foto: Arnsten Linstad

Med budsjettenigheten mellom byrådpartiene og Rødt, blir det ytterligere påplusninger.

— Nå reduseres utbyttet fra Boligbygg med 40 millioner kroner. Pengene skal i stedet gå til rehabilitering, vedlikehold og bedre bovilkår i kommunale bygg, sier Eivor Evenrud Rødt til Aftenposten.

Rødt skriver også i pressemeldingen at partiet har fått gjennomslag for 10 millioner kroner mer til rusomsorg. I det opprinnelige budsjettforslaget fra Ap/SV/MDG-byrådet, ble det foreslått å kutte Frelsesarmeens rusomsorg og tiltaket Jobben med fem millioner kroner.

— Takknemlige for at Rødt sto på

Men etter det VårtOslo forstår, klarte Rødt å redusere budsjettkuttet til Jobben med to millioner kroner i forhandlingene med Ap, SV og MDG.

� Politikerne som vil kutte kan jo spørre politiet om hvor viktig det er at sånne som meg er rusfrie og har meningsfylte arbeidsoppgaver å gå til, sier Jorn. Nå har Rødt delvis klart å skjerme Jorns arbeidstiltak Jobben mot det opprinnelige kuttet på fem millioner kroner. Foto: Arnsten Linstad

— Vi er veldig takknemlige for at Rødt sto på for oss i budsjettforhandlingene. De har kjempet mot det opprinnelige kuttet på fem millioner kroner som byrådet foreslo. Og Rødt klarte å redusere det til tre millioner. Det er vi glade for, sier leder for Frelsesarmeens rusomsorg i Oslo, Frode Woldsund.

Den endelige behandlingen av Oslo-budsjettet for 2019, skjer i et heldagsmøte for bystyret i Rådhuset onsdag fra klokka 10.

Powered by Labrador CMS