Kvinnen ble funnet utenfor butikken Runes i Kapellveien i Oslo. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
Kvinnen ble funnet utenfor butikken Runes i Kapellveien i Oslo. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Sjalusidrapet på Kjelsås: 25-åringen hevdet han stakk i hjel kjæresten i selvforsvar. Ble ikke hørt i retten

Mannen fikk likevel strafferabatt etter at sakkyndige konkluderte med at han bar preg av «tydelige kognitive utfordringer».

Publisert

Aktor la ned påstand om 13 års fengsel for mannen som knivdrepte sin kjæreste i Kapellveien på Kjelsås i fjor. Men Oslo tingrett satte straffen til 11 års fengsel.

25-åringen erkjente straffskyld i retten, men hevdet han handlet i selvforsvar. I dommen går det frem at den dømte mannen er vurdert av rettspsykiatrisk sakkyndige, og egentlig er nær ved å anse som lettere psykisk utviklinghemmet.

— Kognitive utfordringer

De sakkyndige konkluderer imidlertid med at 25-åringen ikke er utviklingshemmet, men bærer preg av «tydelige kognitive utfordringer».

25-åringen dømmes til ett år kortere fengselsstraff enn det som regnes som normalstraffen på 12 år for drap i Norge.

Den 21 år gamle kvinnen ble 19. august i fjor stukket i brystet flere ganger med en stor kjøkkenkniv. Hun døde av forblødning.

Trodde kjæresten var utro

Kvinnen ble funnet livløs utenfor en butikk i Kapellveien på Kjelsås da politiet ankom. Det ble forsøkt livreddende førstehjelp, men kvinnen ble erklært død på sykehus rundt to timer etter hendelsen.

Tiltalte forklarte i retten at han var svært beruset kvelden drapet skjedde, og at kjæresten ble sint på ham etter at han anklaget henne for å ha vært utro.

Politiet opplyste etter drapet at både kvinnen og mannen hadde midlertidig opphold i Norge og at de var fra samme land utenfor Europa. De hadde trolig vært i Norge i rundt halvannet år.

Powered by Labrador CMS