16 deltakere konkurrerer om hvem som er best egnet til å være spion i den STRIX-produserte NRK-serien
16 deltakere konkurrerer om hvem som er best egnet til å være spion i den STRIX-produserte NRK-serien "Den ultimate agent", inkludert Oslo-politiker Grete Horntvedt Foto: NRK / STRIX

Er Høyres Grete Horntvedt (74) den ultimate agent? Oslo-politikeren med i realityserie på NRK

� Jeg er sikkert 20 år eldre enn den nest eldste deltakeren, ler den rutinerte Høyre-politikeren Grete Horntvedt. 74-åringen kjemper lørdag mot 15 andre om å være den beste spionen i NRKs nye underholdningsserie "Den ultimate agent".

Publisert

— Jeg satt på hytta og kjedet meg litt, da jeg så at NRK var på jakt etter deltakere til en ny realityserie. Og jeg har alltid lurt på hvordan folk egentlig plukkes ut til å få være med på sånne serier, forteller Grete Horntvedt til VårtOslo.

Høyre-politikeren har bred og lang erfaring fra Oslo-politikken og har, blant annet, bekledd vervene som både byutviklingsbyråd og kultur- og utdanningsbyråd. I tillegg har hun sittet flere perioder som Høyre-representant i Oslo bystyre. Opprinnelig fra Hedmark, men det er Oslo som er hjembyen hennes. Det har den vært i mange tiår.

— Fordel å være politiker

— Jeg er jo veldig aktiv, og liker utfordringer. Det er fryktelig spennende å gjør nye ting. Så det var veldig artig å bli plukket ut blant flere hundre søkere til å delta i "Den ultimate agent" på NRK, sier den mageårige Høyre-politikeren.

— Men er det en fordel for deg at du har såpass lang erfaring fra politikken? Gjør det deg til en bedre agent? Er du bedre til å ikke fortelle sannheten?

� Vi ble satt på kraftige prøver under innspillingen i Budapest. Men det er fryktelig spennende å gjøre nye ting, sier Grete Horntvedt Foto: NRK/STRIX
� Vi ble satt på kraftige prøver under innspillingen i Budapest. Men det er fryktelig spennende å gjøre nye ting, sier Grete Horntvedt Foto: NRK/STRIX

Grete Horntvedt ler av spørsmålet. VårtOslos journalist har ikke tall på alle intervjuene han har gjort med Høyre-politikeren opp gjennom godt over 25 år.

— Ja, det er typisk deg å stille et sånt spørsmål. Men, nei, jeg er opptatt av ærlighet i politikken. Men som politiker blir du flink til å ikke nødvendigvis si alt mulig med en gang. Det er ikke alltid like klokt å si absolutt alt man har på hjertet hele tiden. Det lærer man ganske raskt som politiker, sier Grete Horntvedt.

— Vi ble satt på kraftige prøver

— Dessuten tror jeg at det er en fordel for meg at jeg er eldst av samtlige deltakere i "Den ultimate agent". Livserfaring teller mye når man skal være agent. Men jeg vil ikke røpe noe mer enn det.

— Betyr det at du vet hvem av dere 16 som ble den ultimate agent?

— Å, nei du. Ikke prøv deg. Jeg sier ingenting, ler Horntvedt.

— Men jeg kan love at det blir veldig spennende. Og det er en serie for hele familien. Vi ble satt på noen kraftige prøver under innspillingen i Budapest. Men det var utrolig flott å være med på innspillingen. Jeg ble kjent med mennesker jeg ellers aldri ville møtt. Og jeg så sider ved meg selv og andre som overrasket meg, sier den rutinerte politikeren.

� Det er en fordel å ha livserfaring, forteller Grete Horntvedt. Men hun nekter å røpe noe om hvem som er den ultimate agent i NRK-serien ved samme navn. Foto: NRK / STRIX
� Det er en fordel å ha livserfaring, forteller Grete Horntvedt. Men hun nekter å røpe noe om hvem som er den ultimate agent i NRK-serien ved samme navn. Foto: NRK / STRIX

— "Den ultimate agent" er ikke en slem serie. Men jeg kan likevel love mye drama. Dette handler jo mye om menneskelige relasjoner, og om hvor ulikt mennesker reagerer i forskjellige situasjoner.

— Enkelte av oss som følger Oslo-politikken la merke til at du var borte en drøy måned. Hvordan var det å være i Budapest og borte hjemmefra på "hemmelig oppdrag"?

— Nå må jeg først presisere at fraværet fra bystyret var godkjent på forhånd. Men når det er sagt, så er jeg nok en person som trives der jeg er til enhver tid. Det var spennende og veldig hyggelig, samtidig som det var krevende. Men veldig lærerikt, avslutter den 74 år gamle Høyre-politikeren.

Hvem er best til å lyve?

Serien "Den ultimate agent" har premiere på NRK1 lørdag, og sendes i ti episoder utover vinteren og våren. Programleder er Martin Giæver, best kjent fra det nå nedlagte forbrukerprogrammet FBI.

Som gode agenter må deltakerne lære seg å takle alle situasjoner. De må være eksperter på å gjemme seg, kunne riste av seg forfølgere og operere fullstendig skjult. Hvem er smartest, sterkest, raskest, best forkledd eller bare best til å lyve når det gjelder?

Gjennom ti programmer skal deltakerne skygge og bli forfulgt, knekke koder og avsløre. Deltakerne kommer fra hele landet og har svært ulike livserfaringer og yrker, skriver NRK i en pressemelding.

Powered by Labrador CMS