Vålerenga hadde ballen mest og de største sjansene. Men i fotball er det scoringer som teller. Dermed er Lyn best by`n. Foto: Arnsten Linstad

Lyn jubler over å være best i by`n. Tok en knepen ettmålsseier mot Vålerengas damer

Vålerengas damer hadde ballen mest og de fleste sjansene. Men i fotball er det målene som teller. Der var Lyn ett mål bedre enn byrivalen.

Tungt skydekke med spredte regndråper var rammen da over 1.200 tilskuere møtte opp for å se det eneste ekte by-derby i Norge; VIF mot Lyn. Øst mot vest.

Prominente gjester

Vålerenga – Lyn 0-1 (0-1) 1258 tilskuere. Mål: 0-1 Runa Lillegård (18). Dommer: Ingvild Aarland, Malmefjorden. Gult kort: Stine Pedersen, Victoria Ludvigsen, Vålerenga, Noor Eckhoff, Lyn.

På tribunen var blant andre NFFs toppfotballsjef, den tidligere landslagsstjernen Lise Klaveness, eks-eliteserieprofilene Freddy dos Santos og Dagfinn Enerly, OBOS-toppsjef Daniel Kjørberg Siraj, Oslos varaordfører Kamzy Gunaratnam og ordfører Marianne Borgen.

Vålerenga var nær ved å utligne på overtid. Men Lyn sto i mot og vant 1-0. Foto: Arnsten Linstad

I tillegg klarte rundt 60 medlemmer fra Klanen å lage såpass mye lyd og godlynt spetakkel at det faktisk var god stemning da Vålerenga og Lyns damelag entret matta på Intility stadion.

Starten på første omgang var likevel ikke noen festforestilling. Begge lag ønsket å angripe. Men presisjonen manglet i de siste avgørende trekkene. Hos både Lyn og VIF.

Lyn la seg riktignok lavt med hele laget, men grep sjansen til å kontre ved hver mulighet i 1. omgang. Det førte til at VIF hadde mest ballbesittelse, og måtte stå høyere med sitt lag.

— Viktigst at Oslo vinner

Det skulle likevel bli en scoring. I det 18. minutt setter Runa Lillegård ballen i mål. 1-0 til Lyn. Til stor glede for fremmøtte Lyn-tilhengere. Men ettersom begge lag fortsatte å satse fremover var det ingen på Vålerengas praktstadion som trodde det ville bli med den ene scoringen.

Prominente tilskuere da Vålerenga tok i mot Lyn til by-derby Til høyre Oslos ordfører Marianne Borgen (SV) sammen med varaordfører Kamzy Gunaratnam. Foto: Arnsten Linstad

Tross bare halvspilt kamp, dristet VårtOslo seg til å fremsette spørsmålet: Hvem er best i by`n, til både Oslos ordfører Marianne Borgen og varaordfører Kamzy Gunaratnam i pausen.

— Viktigst er det at Oslo vinner, svarte ordfører Marianne Borgen nesten litt i overkant diplomatisk først.

— For meg er det Vålerenga, vet du, repliserte varaordfører Kamzy Gunaratnam (Ap) kjapt.

Da kunne ikke ordfører Borgen dy seg.

— Hjertet mitt banker jo litt ekstra for Vålerenga. Jeg er jo fra Groruddalen og har også bodd på Vålerenga, sa byen ordfører på stillingen 1-0 til Lyn etter første omgang.

— Nada, null, niks og ingenting

Og det var et annet Vålerenga som kom ut på kunstgresset etter pause. Trener Monica Knudsens jenter hadde et mye mer offensivt trykk. Hadde klart mest ball, og de største sjansene.

Vålerengas trener Monica Knudsen sendte utpå et mye mer offensivt lag etter pause. Men trykket fra VIF ble ikke omsatt i scoringer. Foto: Arnsten Linstad

— Vi skapte nada, null, niks og ingenting i førsteomgangen. Vi må opp og frem. Vi må skape mer, sa VIF-trener Monica Knudsen til NRK før siste halvdel av kampen skulle spilles.

VIF skapte mer i andreomgangen, men det ble mye halvsjanser. Laget forsøkte å komme rundt Lyns forsvar på kantene. Men lyktes ikke i nest siste og siste trekk.

To minutter på overtid hadde imidlertid Vålerenga en enorm sjanse etter et hjørnespark. Men det ble ingen utligning da heller. Og tre minutter senere blåste dommer Ingvild Aarland av kampen.

Det er nå en gang slik at fotball handler om mål. Og det laget som scorer flest vinner. Selv om de bare scorer ett mål mer enn motstanderen. Det betyr at Vålerengas erkerival Lyn faktisk kan kalle seg best i by`n.

— Det er utrolig stort for enhver som er glad i Lyn å gi dem en seier over Vålerenga. Vi visste vi måtte ligge defensivt i dag og ta de mughetene vi fikk. Derfor var det stort å vinne i dag, sa Lyn-trener Ole Johan Aas til NRK etter kampslutt.