Politiinspektør Grete Lien Metlid ved Oslo politidistrikt leder etterforskningen av drapet på Heikki Bjørklund Paltto. Foto: Vegard Velle

— 20-åringen siktet for drapet på Majorstua heter Makaveli Lindén

� Vi går nå ut med navnet på den drapssiktede 20-åringen. Han heter Makaveli Lindén og er fra Uppsala. Håpet er at han selv melder seg, sier etterforskningsleder Grete Lien Metlid.

Publisert

Søndag kveld valgte politiet i Oslo å offentliggjøre navnet på 20 år gamle Makaveli Lindén som er siktet for drapet på Heikki Bjørklund Paltti. Tidligere het 20-åringen Christian Bo Lindén. Nå er 20-åringen etterlyst over hele verden.

— Det er slitsomt å være på rømmen. Han bør melde seg så raskt som mulig. Siden Lindén fortsatt ikke er pågrepet, velger vi nå å gå ut med navnet for å se om det kan gi
oss mer informasjon om hvor han kan befinne seg, sier politiinspektør Grete Lien Metlid ved Oslo politidistrikt.

Godt kjent av svensk politi

Politiet tror Makaveli Lindén kan ha forlatt Norge, og sier de har nær kontakt med svensk politi i håp om å finne 20-åringen raskt. Det siste bildet politiet har offentliggjort av Lindén stammer fra Skøyen stasjon kun få timer etter at 24 år gamle Heikki Bjørklund Paltti ble drept i en leilighet i Arbos gate på Majorstua.

Den 20-årige svenske Makaveli Lindén skal ha et langt rulleblad. Han er tidligere dømt for knivran, skriver svenske Aftonbladet. Foto: Politiet

På pressekonferansen søndag fikk politiinspektøren spørsmål om den draps- og ranssiktede 20-åringen, som fortsatt er på frifot, kan være farlig for folk.

— Det jeg kan si om det, har jeg sagt noe om tidligere. Vi oppfordrer derfor publikum som observerer Makaveli Lindén, eller vet hvor han er, til å ringe politiet, sa Metlid.

Fra Sverige blir det opplyst at Lindén er straffedømt en rekke ganger. Blant annet for å ha trengt seg inn i privatbolig hos sovende beboere og brukt kniv til å true til seg verdisaker.

Pårørende varslet om utvikling i drapssaken

Tidligere har Metlid understreket at Lindén er knyttet til både drapet på 24 år gamle Heikki Bjørklund Paltti, og til ran av en person i et garasjeanlegg på Majorstua kort tid før drapet i Arbos gate. Personen som ble ranet i garasjeanlegget ved Essendrops gate skal ha blitt truet med kniv til å gi fra seg en mobiltelefon og en skinnveske.

Den svenske 20-åringen er nå etterlyst både i Sverige og resten av verden. Oslopolitiet har et godt samarbeid med svensk politi, opplyste Metlid søndag. Den 20 år gamle mannen som nå er siktet, er svensk statsborger bosatt i Uppsala nord for Stockholm.

24 år gamle Heikki Bjørklund Paltto ble funnet drept i leiligheten i Arbos gate på Majorstua sist mandag. Foto: Privat

— Pårørende til drapsofferet er orientert om utviklingen i saken. Likeså ransofferet. Det pågår for øyeblikket flere politiaksjoner i et forsøk på å pågripe den navngitte 20-åringen. Men foreløpig går vi ikke ut med navnet hans. Det vil vi vurdere å gjøre etter denne pressebriefen, sa Grete Lien Metlid klokka 12 søndag.

Powered by Labrador CMS