Nordmenn flest forbinder osloduoen Karpe med antirasisme. Det gjør tydeligvis ikke amerikanske Talib Kweli.  Her er Magdi og Chirag da de forfatterdebuterte i 2013 med
Nordmenn flest forbinder osloduoen Karpe med antirasisme. Det gjør tydeligvis ikke amerikanske Talib Kweli. Her er Magdi og Chirag da de forfatterdebuterte i 2013 med "Dødtid" - der samarbeidspartner var fotografen Michael Angeles, kjent også som akam1k3. Foto: Gitte Johannessen / NTB

Chirag i Karpe Diem slår tilbake mot nazi-beskyldning fra amerikansk rapper

� Nazi lover. Fuck you, skrev den amerikanske rapstjernen Talib Kweli på Twitter til norske Chirag. Nå svarer rapstjernen fra Oslo på angrepet nordmenn flest har vansker for å forstå.

Publisert

Bakgrunnen for den merkelige påstanden om at den ene halvparten av osloduoen Karpe Diem, eller bare Karpe som de nå kaller seg, skal være nazi-vennlig startet med at den amerikanske rap-stjernen Talib Kweli avlyste en konsert på Rockefeller i Torggata.

Den amerikanske hiphop-artisten vil nemlig ikke opptre på den legendariske osloscenen fordi Rockefeller har hyret bandet Taake. Kweli hadde nemlig fått med seg at Taakes vokalist under en konsert i 2007 opptrådte med et påmalt hakekors.

— Karpe solgte ut Rockefeller på fire sekunder

Chirag Patel, som gjennom rapduoen Karpe, er kjent for alt annet enn rasistiske og fascistiske holdninger, tok Rockefeller i forsvar på Twitter:

— Ved at du ikke møter opp, er det som å la nazistene vinne, skriver den norske rapstjernen.

På rekordtid solgte Karpe ut Oslo spektrum i 2017. Tre ganger 10.000 tilskuere så duoen fra Oslo med band i en storslagen produksjon. Foto: akam1k3 / Euforia
På rekordtid solgte Karpe ut Oslo spektrum i 2017. Tre ganger 10.000 tilskuere så duoen fra Oslo med band i en storslagen produksjon. Foto: akam1k3 / Euforia

Men før det har Chirag Patel lagt til;

— Min muslim/hindu-gruppe brukte åtte sekunder på å selge alle billetter til fire konserter på rad på Rockefeller. Whoa!

Nazi-beskyldninger også mot Rockefeller

Talib Kweli under en konsert i Finland i 2012. Foto: Tuomas Vitikainen/Wikimedia
Talib Kweli under en konsert i Finland i 2012. Foto: Tuomas Vitikainen/Wikimedia

Utover mandag kveld norsk tid, fortsatte Talib Kweli sine angrep på både oslofolk og Rockefeller.

— Who knew there were so many Nazi apologists in Oslo? No wonder the venue choose the Nazi band over me, skrev den amerikanske hiphoperen på Twitter.

Men nå har Rockefeller måttet meddele publikum via en pressemelding at konserten med amerikanske Talib Kweli er avlyst:

"I anledning dagens avlysning av konserten med Talib Kweli er vi lei oss for at artisten tillegger oss oppfatninger vi ikke kjenner oss igjen i. Rockefeller har i sin 33-årige historie alltid tatt aktivt avstand fra rasisme og nynazisme. Vi har et svært variert, bredt og inkluderende program, med en rekke artister innenfor et mangfold av sjangere, religioner og meninger. På programmet har vi samarbeidspartnere som Oslo World, Oslo Pride, by:Larm, ulike politiske partier og Infernofestivalen."

"Ut fra det vi vet i dag har Taake forklart og beklaget episoden ved en rekke anledninger. Til VG uttalte vokalist Ørjan Stedjeberg at han gjerne inviterte Talib Kweli på konsertene deres:

— Da setter vi ham med familie, team og fans på gjesteliste, så kan han selv se hvor trygt der er, som det var for alle afro-amerikanerne som besøkte hver bidige konsert på våre forrige to USA-turneer."

Powered by Labrador CMS