Cheerleading er spektakulært enten det er konkurranse eller oppvisning. Her er Viqueens på toppen av Postgirobygget i Oslo. Foto: Viqueens

Oslo-laget Viqueens Spirit tok EM-gull i cheerleading

� En fantastisk bra prestasjon, sier sportslig leder Monica Videm. Juniorlaget Viqueens Incredible sørget for ytterligere ett EM-gull til Osloklubben.

Viqueens er en av Norges eldste cheerleading-klubber og har en opparbeidet seg en imponerende merittliste siden klubben ble stiftet for 21 år siden. Under europamesterskapet i Helsingfors i Finland imponerte Osloklubben atter en gang i en stor konkurranse.

— Nå håper jeg Viqueens flotte prestasjoner gir enda mer oppmerksomhet til cheerleading som idrett. Dette er lagidrett å høyt elitenivå, og jeg er utrolig stolt av prestasjonene i EM. Samlet deltok 26 land med 3.000 utøvere. Det sier noe om størrelsen på sporten vår, sier sportslig leder Monica Videm til VårtOslo.

Bronse til blandet lag

— EM-gullet til Viqueens Spirit var jo ikke helt uventet, tidligere har laget faktisk tatt andreplass i konkurransen Worlds i cheerleadingens hjemland, USA. Worlds regnes som VM for klubblag, sier den sportslige lederen.

Sportslig leder i Viqueens, Monica Videm. Foto: Privat

Den samlede medaljebeholdningen fra EM inneholder også en bronse, i tillegg til de to gullmedaljene. Det kjønnsblandede laget Viqueens Force sørget nemlig for en svært respektabel tredjeplass i Helsingfors.

— Viqueens er jo en stor klubb, og det er viktig å understreke at dette også er en sport for gutter. Derfor var bronsen til Viqueens Force veldig gledelig. Cheerleading vokser raskt i Norge, og vi har en god bredde i Viqueens i tillegg til elitelaget Spirit, sier Videm.

Imponerte Drillo

— Men møter du og andre mange fordommer? At cheerleading ikke blir tatt på alvor som en idrett?

— Ja, fortsatt gjør vi det. Men det blir sjeldnere og sjeldnere. Husk at dette er en tøff idrett der alle på laget er helt avhengig av alle lagkameratene, og at alle utfører konkurransen perfekt. Mange tror cheerleading er en heiagjeng. Det er helt feil. Cheerleading er en blanding av turn, styrke, dans og smidighet. I tillegg til at det også er en lagidrett, poengterer Monica Videm.

Osloklubben Viqueens kom hjem fra EM med to gull og en bronse. Foto: Viqueens

Videm forteller at datteren hennes egentlig skulle begynne å turne da hun var seks år gammel.

— Men det var venteliste. Så kjente vi noen som drev med cheerleading, og da ble det til at datteren min Camilla begynte med det. Nå var hun med på juniorlaget Viqueens Incredible som tok gull i EM, sier en stolt mor og sportslig leder.

Vil ha med flere gutter

— Datteren til Egil Drillo Olsen var jo aktiv i Viqueens, og da fikk Drillo innsikt i hva vi drev med. Og han var mektig imponert over det høye nivået, forteller Videm.

Viqueens trener i en egen hall klubben leier på Ryen, og tilbyr aktivitet på ulike nivåer og alderstrinn. Alt fra seksåringer til voksne av begge kjønn er aktive cheerleadere i Osloklubben.

— Få med at vi er veldig opptatt av å få med flere gutter og menn også. Cheerleading er en idrett for alle. Bronselaget fra EM består jo av både gutter og jenter, avslutter sportslig leder Monica Videm.

Powered by Labrador CMS