— Miljøhovedstaden til de rødgrønne, som vil kutte oss, flyter jo av søppel. Hvorfor kan ikke politikerne bli med en runde med søppelklype og se hvor viktig det er at folk som meg rydder i gatene, sa Jon Arvid da VårtOslo var med ham og plukket søppel. Foto: Arnsten Linstad

— Byrådet svikter de svakeste, derfor gir bydel Nordstrand 200.000 til Frelsesarmeen og Jobben

Frelsesarmeens arbeidstiltak for rusavhengige og psykisk syke i Gamlebyen opplever en strøm av sympati etter de rødgrønne Oslo-politikernes kutt. Nå får Jobben også penger fra bydel Nordstrand.

Publisert

Opprinnelig foreslo Ap/SV/MDG-byrådet å kutte Frelsesarmeens rusomsorg og tiltaket Jobben i Gamlebyen med fem millioner kroner i neste års Oslo-budsjett.

Men i budsjettforhandlinger med Rødt ble kuttet først redusert med 500.000 kroner. Deretter presset partiet og gruppeleder Eivor Evenrud de rødgrønne byrådspartiene ytterligere ned en million. Så, til slutt, endte et budsjettforlik mellom Rødt og de tre byrådspartiene med at kuttet var redusert til tre millioner kroner.

— Vi reiser oss for de svakeste

I et debattinnlegg i VårtOslo denne uka argumenterer helsebyråd Tone Tellevik Dahl blant annet med at andre organisasjoner driver mer effektivt enn Frelsesarmeen.

— Vi er stolte over at flertallet i bydelsutvalget reiser seg for de svakeste i byen vår, når det sittende byrådet svikter dem, sier Lars Petter Solås (Frp). Foto: Oslo Frp

— Jeg mener det er oppsiktsvekkende at Arbeiderpartiet vil nedprioritere brukerne hos Jobben, og på toppen av det hele setter dem opp mot brukere av andre tilbud innen rusomsorgen, sier Lars Petter Solås (Frp) til VårtOslo.

Sist torsdag, dagen etter det endelige kuttet på tre millioner var vedtatt av bystyret, besluttet Solås og et flertall av medlemmene i Nordstrand bydelsutvalg å sette av 200.000 kroner til Jobben. Solås er nominert til en fjerdeplass på Frps liste før neste års kommunevalg.

— Vi er stolte over at flertallet i bydelsutvalget reiser seg for de svakeste i byen vår, når det sittende byrådet svikter dem, sier flertallspartiene i Nordstrand bydelsutvalg; FrP, Høyre og Venstre i en fellesuttalelse.

Frogner-bevilgning kan være regelstridig

Tidligere har også de borgerlige flertallspartiene i bydel Frogner bevilget penger til Frelsesarmeens Jobben. Men dette vedtaket, på 800.000 kroner, kan være i strid med budsjettreglementet for bydelene ettersom pengene er tatt fra en øremerket post.

Helseminister Bent Høie (H) fikk mange klemmer av Jobbens brukere da han kom til Arups gate i Gamlebyen og fortalte at regjeringen gir tre millioner kroner ekstra til Frelsesarmeens arbeidstiltak for rusavhengige og psykisk syke i Oslo. Foto: Arnsten Linstad

Leder for Frelsesarmeens rusomsorg i Oslo, Frode Woldsund, representerer KrF i Nordstrand bydelsutvalg. Men han erklærte seg inhabil ved møtestart torsdag. Og var ikke med på voteringen over bevilgningen på 200.000 kroner til Jobben.

Men representanter for de tre borgerlige partiene i bydel Nordstrand, legger ikke skjul på at de gjør dette fordi de mener det rødgrønne byrådet og bystyreflertallet har sviktet Jobben.

— Hele byen trenger Jobben

— Jobben er et tilbud som betyr mye for hele byen, også for flere bruker fra bydelen vår. Det er naturlig for oss å bidra når sentrale myndigheter ikke gjør det, sier Knut Falchenberg (H) i Nordstrand bydelsutvalg.

— Vi merker jo at folk i Oslo er sinte. Når de kommer til Frelsesarmeens julegryte, gir folk ekstra og sier at pengene skal gå til Jobben i Gamlebyen, forteller Frelsesarmeens regionleder for rusomsorg, Wenche Walderhaug Midjord. Her i samtale med Frps Aina Stenersen. Foto: Arnsten Linstad

Han får følge fra Venstres representant i bydelsutvalget.

— Nordstrand Venstre er glad for at bydelen tar sitt ansvar for en utsatt gruppe. Hele byen trenger Jobben og det fine arbeidet de gjør, sier Catrine Fladsrud Vold (V)

Powered by Labrador CMS