Carl I. Hagen trekker frem stolen på sin faste plass i bystyresalen. Onsdag er han på plass i Rådhuset når byrådets reviderte budsjettforslag behandles av Oslo bystyre. Samtidig behandler Stortinget, der Hagen er fast møtende vararepresentant, tre store bomprosjekter som Frp tidligere har fått utsatt behandlingen av. Foto: Arnsten Linstad

Hagen velger bystyret fremfor å være i Stortinget når bompengeprosjekter vedtas

Tidligere Frp-leder Carl I. Hagen kommer ikke til å være i Stortinget når tre nye og bompengefinansierte prosjekter vedtas onsdag. Han har søkt permisjon.

Carl I. Hagen (Frp) prioriterer bystyrets behandling av byrådets reviderte budsjettforslag i Oslo rådhus når tre nye bomprosjekter blir endelig behandlet i Stortinget, ifølge Aftenposten.

Avisen mener samtidig å vite at Hagen har bestemt seg for å gi seg om «opprørsleder» i partiet.

Ferdig med Oslo-politikk etter valget

Den tidligere Frp-lederen gir seg i Oslo-politikken etter høstens valg. Men må fortsatt være fast møtende vararepresentant på Stortinget i drøyt to år til.

Bompengemotstanden i Fremskrittspartiet skjøt fart etter at Hagen i vår fikk partiets landsmøte med på et vedtak om å bruke oljefondet til å slette bompengegjeld på inntil 100 milliarder kroner.

Frp fikk utsatt behandling

Stortinget skal onsdag vedta tre store bompengeprosjekter. Det skapte bruduljer da behandlingen av to av prosjektene ble utsatt. De skulle opprinnelig behandles 5. juni, samme dag som Frp holdt sitt ekstraordinære landsstyremøte hvor bompengesituasjonen ble drøftet.

Frp-leder Siv Jensen har imidlertid uttalt at partiet er bundet til å si ja til å øke bompengeutgiftene med 15 milliarder kroner gjennom de tre prosjektene som nå skal vedtas. Det handler om finansiering og utbygging av E18-strekningen Langangen-Dørdal i Telemark, E6-strekningen Ulsberg-Melhus i Trøndelag og E6-strekningen Moelv-Øyer i Hedmark og Oppland.

Powered by Labrador CMS