Valle Hovin har i flere tiår vært viktig både som kunstisbane for små og store skøyteamatører, eliteløpere og bandy. Men nå er det usikkert når det igejn blir som på bildet. Foto: Bymiljøetaten Oslo kommune
Valle Hovin har i flere tiår vært viktig både som kunstisbane for små og store skøyteamatører, eliteløpere og bandy. Men nå er det usikkert når det igejn blir som på bildet. Foto: Bymiljøetaten Oslo kommune

Usikkert om Valle Hovin får skøyteis neste sesong. Men anlegget skal oppgraderes i 2020

� Skøytesporten rammes hardt av at de rødgrønne i bystyret ikke vil sette av penger til hall eller tak over Valle Hovin, mener Frps gruppeleder i bystyret, Camilla Wilhelmsen.

Publisert

Da bystyret onsdag kveld behandlet Oslo-budsjett for 2020 ble det samtidig klart at Valle Hovin skal oppgraderes slik at fryseanlegget igjen skal gi god skøyteis.

— Isflata på Valle er i så dårlig forfatning at den denne sesongen ikke får kunstis, derfor er det nødvendig å få rehabilitert kunstisen og byrådet har lagt inn midler til dette på et avsetningskapittel i budsjettet for 2020, sier idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) til VårtOslo.

Hall og tak helt i det blå

Camilla Wilhelmsen (Frp). Foto: Arnsten Linstad
Camilla Wilhelmsen (Frp). Foto: Arnsten Linstad

Men når det igjen blir kunstis på Valle Hovin er derimot usikkert. Det kan bety at det heller ikke blir is når neste sesong starter.

— Det er for tidlig å si noe om oppstart og ferdigstillelse, sier Rina Mariann Hansen.

Det som derimot ble klart under bystyrets budsjettbehandling er at en hall eller tak over Valle Hovin er skjøvet helt ut i det blå. Til Fremskrittspartiets store irritasjon.

— Det ser ut til å kun bli rehabilitering av isflaten. Det synes vi i Frp er veldig, veldig synd. Vi har jobbet lenge for å få til et tak over Valle Hovin. Men vi registrerer at de rødgønne byrådspartiene ikke kommer til å prioritere det, sier Frps gruppeleder i bystyret, Camilla Wilhelmsen.

Døra på gløtt for hall

Men idrettsbyråd Rina Mariann Hansen er ikke helt enig med Frp. Hun lukker nemlig ikke døra helt for et tak over det eneste fullverdige kunstisanlegget for bandy og lengdeløp i Oslo.

— Jeg har bestilt et forprosjekt på Valle, hvor det både blir utredet rehabilitering av dagens isflate og flytting av dagens flate for å legge til rette for en eventuell framtidig hall, sier Aps idrettsbyråd.

— Jeg har bedt om å få begge alternativer planlagt, sånn at vi får prislappen på de to ulike alternativene og kan velge. Det er stor mangel på alle typer idrettsanlegg i Oslo, og vi har et stort etterslep, sier Rina Mariann Hansen.

— Sporten settes tilbake i tid

— Jeg vil understreke at det for isidrettene blir det bedre neste år når både Jordal Amfi og Sonja Henie ishall åpner, men det er fortsatt behov for flere isflater, og jeg er opptatt av at vi får mest mulig idrett for pengene, sier Hansen.

Men hverken nye Jordal Amfi eller Sonja Henie ishall er anlegg som kan brukes til lengdeløp eller bandy. Og nå frykter Frp for de to idrettenes fremtid i Oslo.

— Frp frykter at rehabiliteringen av isflaten ved Valle Hovin blir slik at det ikke blir mulig å bygge tak over en gang i fremtiden. Skal det bygges tak over Valle Hovin en gang i fremtiden må isflaten flyttes i forhold til der den er lagt i dag, påpeker Camilla Wilhelmsen.

— Tak over Valle Hovin betyr mye for bandy og lengdeløp på skøyter. De har jo ingen hall i dag. Rekruttering til skøytesport og treningsforhold for dagens utøvere rammes hardt. Dette kommer til å sette bandy og lengdeløp tilbake i tid, sier Camilla Wilhelmsen.

Powered by Labrador CMS