Trafikken i vestgående løp av Bygdøy Allé ble sperret tirsdag ved 20.30-tiden da brannvesenet brukte en stigebil for å sjekke årsaken til røyknedslaget i to leiligheter. Foto: Hans Magnus Borge

Røyknedslag fra pipe i Bygdøy Allé førte til full brannutrykning

Nødetatene rykket ut til en bygård i krysset Bygdøy Allé og Thomas Heftyes gate ved 20.30-tiden tirsdag kveld. � Brannvesenet har forklart at det var røyknedslag i to leiligheter, opplyser politiet.

Publisert

Bygdøy Allé ble stengt i vestgående retning mens brannvesenets stigebil ble brukt for å sjekke hvorfor to leiligheter i en bygård ble fylt av røyk ved 20.30-tiden tirsdag kveld.

— Det var ikke brann i bygården, og politiet oppretter ikke sak på forholdet, opplyser politiets operasjonsleder til VårtOslo.

Brannvesenet rykket ut med to biler etter at to leiligheter skal ha blitt fylt av røyk i bygården som ligger i krysset Bygdøy Allé og Thomas Heftyes gate. Men da brannfolkene kom frem kunne di raskt konstatere at det ikke brant i bygningen.

Kan skyldes manglende pipefeiing

— Brannvesenet har forklart at det var såkalt røyknedslag i to leiligheter, og nødetatene er ferdige på stedet, opplyser politiet ved 21.30-tiden tirsdag kveld.

Brannvesenet måtte opp på taket med stigebil for å undersøke pipa i bygården i Bygdøy Allé. Foto: Hans Magnus Borge

Brannvesenet har pålagt fyringsforbud i to leiligheter i bygården. Trolig skyldes røyknedslaget en pipe som ikke er godt nok gjort rent. Dermed får ingen fyre i gården før feier har vært på plass og rengjort hele pipeløpet.

Powered by Labrador CMS