Flytting av en  tre tonn tung og flere meter høy hesteskulptur krever ikke bare spesialutstyr, men også stor bil. Foto: TBS Gallery
Flytting av en tre tonn tung og flere meter høy hesteskulptur krever ikke bare spesialutstyr, men også stor bil. Foto: TBS Gallery

Gigantiske hesteskulpturer flyttet fra Øvrevoll til Aker Brygge. Se video

Den ene skulpturen er fem ganger større enn en vanlig hest. Derfor var flyttingen fra Øvrevoll galoppbane til Aker Brygge en komplisert affære.

Publisert

— Den ene hesteskulpturen veier tre tonn. Det er ørene som er det høyeste punktet, sier Brynjar Moe i TBS Gallery.

— Da vi fraktet dem var det en del ledningsspenn over veien. Både strøm- og telefonledninger, så vi må være forsiktige, forteller Moe.

Se video av flyttingen:

Det er Moe og TBS Gallery som har flyttet de to hesteskulpturene som nå står utstilt på Aker brygge. To enorme skulpturer av to galopphester, som er nær fem ganger større enn en levende hest.

— En drøm!

Mannen bak kunstverkene er skulptør Tore Bjørn Skjølsvik (80). Han er blant kunstnerne som har utført flest skulpturer i det offentlige rom i Norge. De mest kjente er «Klippfiskkjerringa» (1992) på piren i Kristiansund, «Gruvearbeideren» (1999) i Longyearbyen på Svalbard, og «John Arne Riise» (2005) ved Color Line Stadion i Ålesund.

Det var en spent og sprek 80-åring som nøye overvåket at flyttingen av kunstverkene til TBS Gallery ble gjennomført på en skikkelig måte.

— Det er en drøm! Det er langt over hva jeg trodde jeg skulle få lov til å vise frem, sier skulptør og kunstner Skjølsvik i det hestene blir trygt plassert på Aker Brygge.

— Vi har funnet ut at den ene hesten skal gå litt i et motbakkeløp, smilte Skjølsvik da en skulptur ble plassert i slak stigning på Bryggetorget.

Powered by Labrador CMS