Her, på Sagene, skal minst to av overgrepene mannen gjennomførte ha skjedd. Foto: Anne-Sophie Ofrim / asofrim.com
Her, på Sagene, skal minst to av overgrepene mannen gjennomførte ha skjedd. Foto: Anne-Sophie Ofrim / asofrim.com

40-åring tiltalt for voldtekt av 10 kvinner og overgrep mot sin egen datter

En svært alvorlig og omfattende straffesak pågår nå i Borgarting lagmannsrett. Der står en 40 år gammel mann tiltalt for voldtekter av til sammen 10 kvinner.

Publisert

I tillegg er han tiltalt for ulike seksuelle overgrep mot både sin 12 år gamle datter og ei jente på 15 år.

Flere av de alvorlige sex-overgrepene skal ha skjedd på Sagene i Oslo. Men aktor mener 40-åringen også har begått voldtekter av kvinner andre steder i Oslo og på Østlandet. Overgrepene mannen er tiltalt for skal ha skjedd over en periode på sju år, fra 2008 til 2015. De fornærmede kvinnene var i alderen fra 12 til 34 år da overgrepene skal ha skjedd.

Sendte bilde av eget kjønnsorgan til datteren

Den 12 år gamle datteren skal ha blitt presset av tiltalte til å sende nakenbilder av seg selv. I tillegg skal 40-åringen ha sendt datteren bilder av sitt eget kjønnsorgan i erigert tilstand. Han skal også ha spurt datteren om hun ville ha sex med ham.

Ved flere anledninger våren 2011 skal tiltalte også ha gjennomført samleier med ei 15 år gammel jente mot hennes vilje. På tidspunktet da tiltalte skal ha forgrepet seg på jenta, som var under seksuell lavalder, var mannen 33 år gammel. Påtalemyndigheten har også beslaglagt flere barnepornografiske filmer og bilder 40-åringen var i besittelse av.

Kvinnene gjorde fysisk motstand

I tillegg er 40-åringen tiltalt for ett tilfelle av krenkende seksuell atferd overfor en 30 år gammel kvinne i Oslo. Tiltalte skal ha kledd seg naken og deretter forsøkt å kle av kvinnen mot hennes vilje.

I tiltalen beskrives det hvordan flere av voldtektene var svært grove og at ofrene ble utsatt for til dels svært smertefulle handlinger fra tiltalte. Kvinnene skal ved flere av voldtektene ha gjort fysisk motstand og forsøkt å stanse 40-åringen verbalt. Overfor den mindreårige jenta skal den tiltalte også ha verbalt truet henne med at hun "skyldte ham betaling" mens han begikk de seksuelle overgrepene.

Borgarting lagmannsrett har satt av 20 dager til den svært omfattende overgrepssaken som startet i forrige uke. Etter planen skal rettssaken avsluttes 16. mars.

Powered by Labrador CMS