— Det er høy interesse for små leiligheter i byen, sier eiendomsmegler Haakon Telle Bøe. Skjermdump fra Finn.no

Leilighet til salgs på Grünerløkka: Over 146.000 kroner per kvadratmeter

Nær 3,1 millioner kroner er totalprisen for en 21 kvadratmeter stor leilighet i Helgesens gate som ble lagt ut på Finn.no denne uka. Det gir en skyhøy pris per kvadratmeter. Men små leiligheter selger, sier megleren.

Publisert

— Det er høy interesse for små leiligheter i byen, og jeg opplever at disse går raskere enn de større leilighetene. De mindre leilighetene er ofte et første steg for de mange som ønsker å komme inn på boligmarkedet, og derfor ser vi oftere budrunder på disse boligene, sier eiendomsmegler Haakon Telle Bøe til Dagens Næringsliv.

En av årsakene til at Grünerløkka er populært er det yrende folkelivet. Det skal godt gjøres å finne et ledig bord ved utestedene på Olaf Ryes plass når sommervarmen treffer Løkka. Foto: Arnsten Linstad

Leiligheten som totalt koster 3.083.644 kroner er på 21 kvadratmeter, og beskrives slik i annonsen på Finn:

— Klassisk og nyoppusset studioleilighet beliggende i rolig og idyllisk bakgård. Svært sentralt i hjertet av Grünerløkka, men tilbaketrukket og skjermet fra støy. Boligen ligger i 2. etasje med enkel adkomst og store vinduer mot bakgården. Det er god takhøyde og bra plass i alle rom.

Boligprisene i Oslo stiger og stiger

Prisantydningen er på drøyt 2,9 millioner kroner, men med fellesgjelden blir totalsummen på nær 3,1 millioner. Det gir en kvadratmeterpris på over 146.000 kroner.

Men den lille leiligheten i Helgesens gate på Grünerløkka er ikke enestående. Skyhøy kvadratmeterpris på små leiligheter er ikke uvanlig i Oslos indre bydeler.

Tirsdag denne uken lå det 32 leiligheter i indre Oslo på 15–35 kvadratmeter til salgs på Finn.no. 22 av dem har en kvadratmeterpris som overstiger 100.000 kroner, skriver DN.

Men alle boliger i Oslo fortsetter å stige i pris. Hvis man tar utgangspunkt i OBOS-boliger ovr hele byen, har prisene steget med 6,2 prosent hittil i år. I juni alene var prisøkningen på 0,4 prosent i Oslo.

Skjermdump Finn.no

Den gjennomsnittlige kvadratmeterprisen for brukte OBOS-tilknyttede boliger i Oslo-området var 63.401 kroner forrige måned. Dette er 0,4 prosent mer enn i mai og 3,9 prosent høyere enn i juni 2018.

— Med unntak av 2016 er dette høyeste vekst i juni siden 2009. I snitt har prisene falt 0,3 prosent i juni hvis vi ser perioden 2004–2018 under ett. Markedet synes å være balansert og med god aktivitet. Vi venter at høy sysselsetting og lønnsvekst vil veie opp for rentehevingene, og ser for oss ganske stabil prisutvikling, sa sjeføkonom Sissel Monsvold i OBOS til NTB da prisstatistikken ble lagt frem 1. juli.

Powered by Labrador CMS