FNBs toppkandidater Cecilie Lyngby og Bjørn Revil jubler med blomster og en 12 år gammel whisky som Lyngby fikk i gave av en barndomsvenn. For seks måneder siden eksisterte ikke partiet i Oslo. Ved midnatt lå FNB an til å få  fire mandater i bystyret. Foto: Arnsten Linstad
FNBs toppkandidater Cecilie Lyngby og Bjørn Revil jubler med blomster og en 12 år gammel whisky som Lyngby fikk i gave av en barndomsvenn. For seks måneder siden eksisterte ikke partiet i Oslo. Ved midnatt lå FNB an til å få fire mandater i bystyret. Foto: Arnsten Linstad

FNB jubler over å ha kommet inn bystyret: — Vi er ikke et ensaksparti, sier Cecilie Lyngby

Godt utenfor to av Oslos tre bomringer, på Lilleaker-restauranten Cactus, samlet bompengepartiet FNB seg forventningsfullt til fylkespartiets første valgvake noensinne.

Publisert

— Folkesaksjonen nei til mer bompenger er ikke et ensaksparti, sier FNBs andrekandidat Cecilie Lyngby til VårtOslo natt til tirsdag.

Da lå FNB an til å få fire mandater i Oslos bystyre. Naturlig nok var det høy stemning på restaurant Cactus. I den foreløpige opptellingen ser FNB ut til å få rundt seks prosent av stemmene i landets hovedstad.

Det betyr at toppkandidatene Cecilie Lyngby og Bjørn Revil får med seg to partifeller til bystyresalen i Oslo rådhus de neste fire årene.

Gledestårer over valgdagsmåling

— Jeg begynte å gråte da valgdagsmålingen kom ved 21-tiden. Men det var gledestårer, altså. Husk at for seks måneder siden eksisterte ikke FNB i Oslo. Og nå er vi kanskje inne med fire mandater i bystyret. Det er jo helt fantastisk, sier Lyngby.

� Vi pynter valgvaken med blomster og planter fra min hage, sier FNBs sjettekandidat Britt Fossum (til v.). Cecilie Lyngby hjalp til med å få bordet pent på FNBs valgvake. Foto: Arnsten Linstad
� Vi pynter valgvaken med blomster og planter fra min hage, sier FNBs sjettekandidat Britt Fossum (til v.). Cecilie Lyngby hjalp til med å få bordet pent på FNBs valgvake. Foto: Arnsten Linstad

Da VårtOslo var innom valgvaken helt i starten, ved 19-tiden mandag kveld, satt førstekandidat Bjørn Revil og Cecilie Lyngby og spiste. Og hva spiser FNB? Jo, biff selvfølgelig.

— Men vi er ikke noen miljøsvin. Vi er som sagt mer enn et ensaksparti. Nå er det viktig at hele vårt partiprogram kommer frem i sin fulle bredde, og at FNB også får viste frem andre gode saker vi står for. Det skal vi vise nå når vi kommer i bystyret, sier Lyngby.

— Vi snakker med alle

— Nå beholder de rødgrønne partiene makten i Oslo, selv om Ap er kraftig svekket. Men hvor i Oslos politiske landskap hører egentlig FNB hjemme?

— Nå har jo både Arbeiderpartiet og MDG sagt klart og tydelig fra at de ikke vil ha noe med oss å gjøre. Men FNB er et blokkuavhengig parti. Og vi snakker med alle, men vi er jo først og fremst opptatt av å få gjennomslag for våre viktigste saker.

FNBs toppkandidat i Oslo, Bjørn Revil, kan se frem til fire år som bystyrerepresentant etter at partiet gjorde et svært godt valg i Oslo. Foto: Arnsten Linstad
FNBs toppkandidat i Oslo, Bjørn Revil, kan se frem til fire år som bystyrerepresentant etter at partiet gjorde et svært godt valg i Oslo. Foto: Arnsten Linstad

— De sakene er selvfølgelig reduksjon av bompenger, bedre parkeringsmuligheter og mot bilfritt byliv. Men vi er ikke noen miljøsvin. Vi er faktisk opptatt av godt miljø, sier Cecilie Lyngby.

— Vi har gjort et helt fantastisk valg. Uten noen midler. Dette er jo helt fantastisk, og er hovedsalig takket være frivillige som har stått på. De har brukt sosiale medier, stått på stand og vært rundt på kjøpesentre i Oslo. I tillegg har nok Facebook-siden Ja til miljø, nei til bompenger bidratt til mye oppmerksomhet, mener FNB-politikeren som snart kan kalle seg bystyrepolitiker i Oslo.

Powered by Labrador CMS