Den 34 år gamle mannen benektet alt i tingretten. Men ble avslørt av overvåkningsbilder fra bussen og en medpassasjers mobilvideo. Illustrasjonsfoto: Sporveisbussene AS
Den 34 år gamle mannen benektet alt i tingretten. Men ble avslørt av overvåkningsbilder fra bussen og en medpassasjers mobilvideo. Illustrasjonsfoto: Sporveisbussene AS

Beit nesa av medpassasjer som hjalp vekter på nattbussen. Ble vansiret for livet

Oslomannen ville bare hjelpe vekteren som ba en høylytt, aggressiv 34-åring om å roe seg ned på nattbussen. Nå må mannen leve med den synlige skaden midt i ansiktet resten av livet.

Publisert Sist oppdatert

I dommen mot den 34 år gamle mannen i Oslo tingrett, blir han beskrevet som svært høylytt og aggressiv ombord på bussen opp mot Torshov desembernatten i fjor. Etter å ha verbalt plaget tre kvinnelige medpassasjerer, ankom en vekter og ba 34-åringen roe seg ned.

Mannen ga seg imidlertid ikke. Han fortsatte å hoje og rope; "Vive la France, fuck Norvége". Til slutt gikk en mannlig medpassasjer bort og ba 34-åringen høre på vekteren, og ba den høylytte mannen roe seg ned.

34-åringen hadde en helt annen versjon enn både fornærmede og vitner da han møtte som tiltalt i Oslo tingrett. Foto: Mahlum/Wikimedia
34-åringen hadde en helt annen versjon enn både fornærmede og vitner da han møtte som tiltalt i Oslo tingrett. Foto: Mahlum/Wikimedia

Fossblødde fra nesa

Bussen snirklet seg videre opp, forbi Biermannsgate, og nærmet seg Torshov. Der gikk 34-åringen og den andre mannen av. Et titalls andre personer forlot bussen på samme holdeplass.

Vitner forteller at de så den aggressive passasjeren og mannen som bisto vekteren stående igjen ved holdeplassen mens det foregikk en eller annen form for diskusjon.

Så plutselig griper den 34 år gamle mannen tak i medpassasjerens jakkeslag og biter av ham omlag en kvadratcentimeter av nesa. Den fornærmede mannen fossblødde og beskrev i Oslo tingrett det som en isende smerte. Mens han sitter krøket på bakken går den 34 år gamle gjerningsmannen inn i en hvit bil og kjører vekk fra holdeplassen på Torshov.

Må leve med synlig skade resten av livet

I tingretten fortalte den fornærmede mannen hvordan vansiringen av ansiktet preger hans hverdag. Mannen har et utadvendt yrke og er stadig i kontakt med andre mennesker som lurer på hva skaden i ansiktet skyldes. Oslo tingrett skriver i dommen:

" NNs nese har fått varige og uhelbredelige skader, herunder fargeforskjeller på huden på nesen, arr, ujevnheter og hakk i nesen, kraftig temperatursensitivitet, ulik størrelse på neseborene og et betraktelig mindre høyre nesebor, der det samler seg opp mye snørr. "

Den 34 år gamle mannen som sto tiltalt, har gitt tingretten en helt annen versjon av voldshendelsen ved bussholdeplassen. Mannen hevder bussen bråstoppet, og at han da falt slik at tennene hans traff en medpassasjer enten i nesa eller munnen. Og at han selv skal ha fått en løs tann som følge av fallet i bråstoppet.

Ett år ubetinget fengsel

Men både overvåkningsvideoer fra bussen, og en mobilvideo tatt av et vitne viser at bussen slett ikke bråstoppet mellom Biermanns gate og Torshov. I tillegg så flere vitner at den 34 år gamle mannen gikk løs på medpassasjeren etter at de begge gikk av bussen. 34-åringen benektet også å ha vært høylytt og aggressiv på bussen. Men igjen kunne video med lyd dokumentere oppførselen hans.

Oslo tingrett skriver i dommen at overfallet bærer preg av å være grov, uprovosert vold der den fornærmede mannen har fått en varig, synlig skade midt i ansiktet, som han må leve med resten av livet.

Den 34-årige tiltalte ble funnet skyldig i ulovlig våpenbesittelse fordi han bar en peppespray da han ble pågrepet av politiet få dager etter voldshendelsen. I tillegg var han i besittelse av mindre mengder hasj. Han er tidligere dømt for narkotikakriminalitet, og tingretten mener det er straffeskjerpende.

Dermed endte 34-åringen med å få ett år ubetinget fengsel, i tillegg til å måtte betale 65.000 kroner i erstatning til mannen som fikk bitt av deler av nesa.