En stolt ordfører Marianne Borgen. Foto: Hans Bastian Borg

Marianne Borgen nominert til prisen "World Mayor". Konkurrerer mot ordførere fra fem kontinenter

Oslo-ordfører Marianne Borgen (SV) er finalist og eneste nordiske i en internasjonal kåring av verdens kvinnelige ordfører 2018.

Publisert

Marianne Borgens engasjement for barn trekkes særlig fram i nominasjonen til kåringen der 27 kvinnelige ordførere fra 20 land er finalister.

— Jeg har jobbet i over 30 år, både som politiker og fagperson, med å bedre barns rettigheter, sier Oslos ordfører Marianne Borgen (SV) til VårtOslo.

Beviset på at man er "verdens-ordfører" ser slik ut. Marianne Borgen er eneste nordiske finalekandidat. Foto: City Mayors Foundation

Det er organisasjonen City Mayors Foundation som står bak kåringen av en verdens-ordfører/borgermester. Og Marianne Borgen fikk vite at hun var finalist i årets kåring gjennom Kommunenes sentralforbund, KS.

— Overgrep mot barn må stanses

— Ja, det var veldig hyggelig å få den beskjeden. Og mitt mangeårige engasjement for barnevennlige byer blir lagt vekt på i nominasjonen. Det er viktig at både Oslo og alle andre byer i verden jobber aktivt mot alle former for overgrep mot barn, sier ordføreren.

Elevrådsrepresentantene Mille Scharning Lund (t.v) og Filippa Martinsen Rognen (t.h) viser ordfører Marianne Borgen og BU-leder Anne Christine Kroepelien rundt i skolegården på Bolteløkka skole. I bakgrunnen rektor Ronny Sollien Engebråten. Foto: Christian Boger

Borgen har, før hun ble valgt til å være Oslos ordfører i 2015, tilsammen jobbet tre tiår hos Barneombudet, Redd Barna og hos Fylkesmannen med særlig fokus på å bedre barns hverdag.

– Å bli nominert i en sånn kåring er en stor inspirasjon. Både bystyret og jeg har vært opptatt av å svare på internasjonale utfordringer enten det handler om klimaendringer, flyktningkrisen eller fredsarbeid. Det er veldig hyggelig at dette blir lagt merke til, blant annet ved at Oslo er kåret til Europas miljøhovedstad for 2019, sier Marianne Borgen.

Powered by Labrador CMS