Her kommer det nye klubbhuset til Sagene IF. Foto: Sagene IF
Her kommer det nye klubbhuset til Sagene IF. Foto: Sagene IF

Sagene IF får 21 millioner til nytt klubbhus og tribune på Voldsløkka

Publisert

– Dette er stort. Det blir en helt annen verden. Helt siden 1966 har vi jobbet for å få et tilholdssted, sier daglig leder i Sagene Idrettsforening, Vibeke Thiblin.

Nytt klubbhus og tribune med plass til 800 tilskuere skal bygges ved Sagene IFs hjemmebane Voldsløkka. Det vedtok Oslo bystyre onsdag kveld. Prislapp: 21,5 millioner kroner.

Eventyrlig vekst i østkantklubben

Østkantklubben får dermed råd til et klubbhus med møtelokaler, garderober, kafe og, ikke minst, lagerplass. Idrettslaget har hatt en eventyrlig medlemsvekst, og Oslo bystyre har tidligere bevilget 60 millioner kroner til opprusting av Sagene IFs is- og landhockeybane.

Her skal den nye bandy- og landhockeybanen til Sagene IF ligge.
Her skal den nye bandy- og landhockeybanen til Sagene IF ligge.

Det betyr at den samlede summen Oslo-politikerne har bevilget til opprusting av gamle, ærverdige Voldsløkka er på drøyt 80 millioner kroner.

Mange som gleder seg

– I fjor var vi bekymret for at vi bare ville få penger til en kunstgressbane og ikke til klubbhuset. Vi er utrolig fornøyd med at vi unngikk det, for da ville det fort blitt en del hærverk her. Det er viktig å være til stede, sier Thiblin.

Slik ser tribunen til Sagene IF ut i dag.
Slik ser tribunen til Sagene IF ut i dag.

I dag har klubben 1500 medlemmer og kun ett møterom på deling. Nå er det mange som gleder seg i Sagene bydel.

Vil ha kafé og kjøkken

– Forrige uke hadde vi dugnad. Da kom det frem at mange kunne tenke seg en kafé med kjøkken på klubbhuset. Der kan de selge sunn mat mens barna gjør lekser. Andre ønsker seg et sted å legge igjen utstyret.

Skolene som sokner til det nye anlegget er i første rekke Bjølsen skole. I tillegg er det skolene Sagene, Lilleborg, Nordpolen og Fernanda Nissen.

Idrettslaget er usikre på om byggingen starter i år, men er opptatt av at klubbhus og tribune bygges samtidig, i én byggeprosess. Landhockeybanen skal være klar allerede til sommeren, mens bandybanen, med is oppå landhockeybanen, skal være klar neste vinter.

Powered by Labrador CMS