� Linus er en spillende back, som behersker alle spillets faser. Vi er veldig glad for å få han med på laget, sier Espen Shampo Knutsen om den nysignerte svensken. Foto: Vålerenga hockey

Vålerenga hockey forsterker laget med svenske Linus Rotbakken

På 106 års-dagen for stiftelsen av Vålerenga IF fikk klubbens hockeyfans gode nyheter. Svenske Linus Rotbakken blir VIF-spiller, og landsmannen Axel Eidstedt fortsetter i to år til.

Publisert

Axel Eidstedt har to sesonger bak seg, og forlenger sin kontrakt med Vålerenga hockey til og med 2020/21-sesongen.

— Jeg har hatt to bra år i Vålerenga og trives i Oslo. Jeg merker at klubben har noe spennende på gang og jeg vil gjerne være med på den reisa, sier 24-åringen på klubbens Facebook-side.

— Offensiv toveisback

Men den største nyheten er svenske Linus Rotbakken, som sist sesong spilte for Almtuna IS i Allsvenskan.

— Jeg er en toveisback, som gjerne fyller på offensivt med bra skøytegåing og pasningsspill, sier Rotbakken.

Daniel Sørvik sprutet av innsatsvilje på Vålerengas barmarkstrening tidligere i sommer. Kommende sesong håper klubben at Sørvik blir en av nøkkelspillerne. Foto: André Kjernsli

— Det føles kjempebra å komme til Norge og Vålerenga. Jeg har spilt i Allsvenskan i seks sesonger, og kjenner at jeg trenger en ny utfordring for å fortsette å utvikles, forteller 27-åringen til klubbens Facebook-side.

Det er en fornøyd sportslig leder i VIF som mandag kunne offentliggjøre de gode nyhetene om Axel Eidstedt og Linus Rotbakken.

— Linus er en spillende back, som behersker alle spillets faser. Vi er veldig glad for å få han med på laget, sier Espen Shampo Knutsen om den nysignerte svensken.

Fire unggutter og en nykomling fra M/S

Tidligere i sommer hadde iskrigerne fra Oslos østkant knallhard barmarkstrening på Frogner stadion. Da var også en annen nykomling med. Manglerud Stars Magnus Brekke Henriksen er VIF-spiller fra denne sesongen.

— Vi har likt ham i flere år. Nå var en fin tid å hente Magnus Brekke Henriksen til klubben. Han er en tøff, defensivt anlagt spiller som vi har stor tro på at skal lykkes, sa Shampo til VårtOslo i juni.

Nykomling Magnus Brekke Henriksen, som kom fra M/S, tar en prat med fysikk-trener John Aase. Foto: André Kjernsli

VIF hockey gjorde omtrent rent bord i samtlige klasser for aldersbestemte lag sist sesong. Derfor har laget i år flyttet tre utespillere og en keeper opp i A-stallen foran denne sesongen.

— Vålerenga ønsker som flere andre klubber å utvikle egne spillere, men det er alltid en vanskelig balansegang i forhold til at laget skal ha sportslig suksess, fortalt Espen Shampo Knutsen på barmarkstreningen i juni.

— Men ungutta skal få nok av sjanser denne sesongen, så mye er opp til dem. Vi har beholdt omtrent hele laget, og vi er godt dekket på backsiden. Vi slapp inn lite mål sist sesong. Og slik blir det kommende sesong også, mente Knutsen.

Powered by Labrador CMS