Et høysikkerhetsfengsel med 350 sonings- og varetektsplasser for menn skal bygges ved nåværende Bredtvet kvinnefengsel. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Et høysikkerhetsfengsel med 350 sonings- og varetektsplasser for menn skal bygges ved nåværende Bredtvet kvinnefengsel. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Nytt høysikkerhetsfengsel for menn skal bygges ved Bredtvedt kvinnefengsel

Det har lenge vært uvisst hvor et nytt fengsel for Oslo skal legges når kriminalomsorgen forlater det tidligere kretsfengselet i Åkerbergveien.

Publisert

Statsbygg har tidligere kun gått ut med at et nytt høysikkerhetsfengsel må ligge innenfor en radius av 25 kilometer, med gode kollektivforbindelser, til Oslo sentrum.

Nå skriver Estate Nyheter at tomta ved kvinnefengselet på Bredtvet skal benyttes til et nytt høysikkerhetsfengsel for menn.

350 soningsplasser for menn

— Bredtveit egner seg svært godt til etablering av nytt fengsel, og at det har vist seg vanskelig å finne andre tomter i eller i nærheten av Oslo som egner seg i samme grad, skriver Asplan Viak ifølge Estate Nyheter.

Dagens kvinnefengsel på Bredtvet, med plass til 50 innsatte, opprettholdes. I tillegg bygges nye Oslo fengsel for menn med omlag 350 plasser. Dette er både varetekts- og soningsplasser.

Mur eller høyt gjerde

— Det har vist seg vanskelig å finne andre tomter i eller i nærheten av Oslo som egner seg i samme grad, skriver Asplan Viak til plan- og bygningsetaten.

Et høysikkerhetsfengsel, eller lukket fengsel, har mur eller høyt gjerde rundt fengselsområdet. Alle dører er i hovedsak låst.

Når de innsatte ikke er i arbeid, på skole eller deltar i fritidsaktiviteter under kontroll av fengselsbetjentene, er de innelåst på sine celler. Over 60 prosent av fengselsplassene i Norge er i lukket fengsel, skriver Kriminalomsorgen på sine nettsider.

Powered by Labrador CMS