Arnold Schwarzenegger skrøt av Oslo og Raymond Johansens miljøinnsats under klimatoppmøte i Bonn. Foto: cities-and-regions.org
Arnold Schwarzenegger skrøt av Oslo og Raymond Johansens miljøinnsats under klimatoppmøte i Bonn. Foto: cities-and-regions.org

Arnold Schwarzenegger skrøt av Raymond Johansen under klimatoppmøte

Publisert Sist oppdatert

The Terminator skryter av miljø-innsatsen til "the mayor of Oslo" under FNs klimatoppmøte i Bonn (se også video).

Det var under klimakonferansen i Bonn, hvor både byrådslederen og miljøbyråd Lan Marie Nguyen Berg, befinner seg, Oslo fikk skryt. Slik presenterte Schwarzenegger Johansen:

"På lokalt nivå: Ordføreren i Oslo, Johansen, har stått i spissen for å fjerne fossil oppvarming innen 2020. Søppelforbrenningen han har startet, er allerede i ferd med å bli verdensledende. Dette er den typen av initiativer vi ser på lokalt nivå. Dette er heltene i våre grønne energirevolusjonen. Nå er det vår jobb å la verden kjenne til deres navn, å løfte dem og sette søkelyset på dem, så de kan lede oss med sitt eksempel, slik at andre kan kopiere deres arbeid."

– Byene må større ansvar

Raymond Johansen sier selv i en status på Facebook-siden sin:

«Byene må ta større ansvar for klimaarbeidet når nasjonale myndigheter drar beina etter seg. ETV fra Spania er nysgjerrig på den norske elbilsuksessen, og Tallin-TV vil vite om karbonfangst og lagring på Klemetsrud på klimakonferanse her i Bonn. Begge er eksempler på at nasjonale og lokale myndigheter må samarbeide. Da er det overraskende at Solberg-regjeringen nå kutter i støtten både til elbilsatsingen og karbonfangst. Nå står det på om KrF og Venstre leverer på sine valgløfter».

Oslo står frem som en av verdens Cities4Climate.
Oslo står frem som en av verdens Cities4Climate.

Ser til søppelforbrenningsanlegget på Klemetsrud

Gjennomføringen av Paris-avtalen er hovedtemaet under klimatoppmøtet, COP23, når anslagsvis 20.000 utsendinger fra hele verden møtes i Bonn. Avtalen er under press fordi president Donald Trump vil ta USA ut av den.

I 2019 blir Oslo Europas miljøhovedstad.

– Det var under et møte om regionale og lokale ledere at Schwarzenegger trakk frem Raymond Johansen. Spesielt teknologien på søppelforbrenningsanlegget på Klemetsrud er kjempespennende og har stor overføringsverdi som er stor. Noen må jo gå foran og utvikle denne teknologien, sier byrådssekretær Tor Henrik Andersen (Ap), også i Bonn.