To av de mest sentrale sportslige lederne i Vålerenga ishockey slutter etter en sesong hvor Vålerenga ikke nådde lengre enn til kvartfinalen i sluttspillet.
To av de mest sentrale sportslige lederne i Vålerenga ishockey slutter etter en sesong hvor Vålerenga ikke nådde lengre enn til kvartfinalen i sluttspillet.

Espen «Shampo» Knutsen sier opp som trener for Vålerenga ishockey. Også sportssjef Frikk Juell slutter

– Vi har i flere runder forsøkt å få Frikk Juell til å fortsette som sportssjef hos oss, og finner det sterkt beklagelig at han ønsker nye utfordringer utenfor Vålerenga, sier styreleder Arnold Nybo.

Publisert

Når Espen Knutsen nå avslutter sin avtale med Vålerenga ishockey, er det en av klubbens største legender som takker av i klubben.

«Shampo» spilte 177 seriekamper for Vålerenga. Han scoret 137 mål og hadde 131 assist for klubben i sitt hjerte. Han ble Norgesmester tre ganger, i 1991, 1992 og 1993, samt seriemester fire ganger, i 1990/91, 1991/92, 1992/93 og 1993/94. Han vant også gullpucken i 1994, ifølge hjemmesidene til Vålerenga ishockey.

Som trener har Espen også gjort seg bemerket. Han var hovedtrener i 10 sesonger på rad. Fra 2006/07 og frem til og med 2015/16. Deretter fulgte fire år som assistent ved siden av Roy Johansen. Denne sesongen startet «Shampo» som assistent for Kenneth Larsen. Fra og med 26. november 2021 tok han over roret som hovedtrener igjen.

Etter drøye femten år på benken har «Shampo» vært trener/assistent i ca. 650 kamper. Det har blitt to NM-gull, i 2007 og 2009, samt fem seriemesterskap. Disse kom i 2006/07, 2009/10, 2012/13, 2013/14 og 2018/19.

Takker supporterne

Knutsen begrunner valget slik:

– Etter så mange år i Vålerenga er det bra for begge parter å få en pause fra hverandre nå. Jeg har hatt noen fantastiske år i klubben og ønsker naturligvis spillere og hele apparatet rundt lykke til videre. Sønnen min spiller hockey for Vålerenga, så jeg kommer fortsatt til å bli å se jevnlig på Jordal. Jeg ønsker også å takke supporterne våre for støtten de gir laget i både medgang og motgang – den har alltid betydd utrolig mye for oss.

Styreleder Arnold Nybo i Vålerenga Ishockey Elite og Styreleder Einar J. Greve i Vålerenga Ishockey AS har følgende å si om Espen sin beslutning om å ikke forlenge med klubben:

– Espen Knutsen er et av de største navnene vi har i norsk ishockey. Han har lagt ned en formidabel innsats for klubben både som spiller, men ikke minst også som trener – og vi er alle svært takknemlig for all energi og innsats han har lagt ned for Vålerenga Ishockey. Vi ønsker Espen all lykke til videre.

Også sportssjefen slutter

Etter to sesonger i rollen som sportssjef gav Frikk Juell for litt tid siden beskjed om at han har valgt å si opp sin stilling.

«Vålerenga vil alltid ha en spesiell plass i hjertet mitt. Jeg er veldig takknemlig for årene jeg har hatt her og er mange erfaringer rikere. På grunnlag av at vi denne gangen ikke kunne enes om klubbens sportslige veivalg, velger jeg nå å søke nye utfordringer. Jeg ønsker klubben, spillere, støtteapparatet rundt og klanen alt godt og lykke til i framtiden», sier Frikk Juell.

Arnold Nybo har dette å si om Frikk Juells valg om å slutte i stillingen:

– Vi har i flere runder forsøkt å få Frikk til å fortsette som sportssjef hos oss, og finner det sterkt beklagelig at han ønsker å finne nye utfordringer utenfor Vålerenga. Vi ønsker å benytte anledningen til å takke Frikk for fantastisk innsats den tiden han har vært hos oss. Samtidig ønsker vi Frikk all mulig lykke til med nye sportslige utfordringer.

Powered by Labrador CMS