Kvelden før verdens friidrettsøyne rettes mot Bislett Games så det slik ut rett ved den verdenskjente friidrettsarenaen. Foto: Arne Raanaas

Plastposer, glass og metallemballasje fløt i Dalbergstien. Samme problem flere andre steder i byen

Returpunktet ved Lille Bislett er ikke det eneste stedet i den europeiske miljøhovedstaden Oslo der plastposer, glass og metallemballasje har ligget på fortauet de siste ukene.

Publisert

— Det er sterkt beklaglig. Vi ønsker det ikke sånn i bybildet. Men nå er det satt inn ekstramannskap og utstyr. Dalsbergstien ble forøvrig ryddet tidligere i dag, sier kommunikasjonsrådgiver Jørgen Bakke Fredriksen i renovasjonsetaten.

Men kvelden før Bislett Games lå det et lite berg av plastposer fulle av glass og metall bare noen steinkast fra den verdenskjente friidrettsarenaen. Bildene VårtOslo publiserer er tatt av Bislett-beboer Arne Raanaas, som reagerte på det voksende avfallsberget utenfor returpunktet.

— Ikke tømt på lenge

— Dette er glass og metall i platsposer. Men det har ikke blitt tømt siden lenge før pinse. Jeg vet ikke hvor lenge det er siden det ble tømt. Det tar jo litt tid å fylle kontaineren før folk må sette fra seg posene utenfor, sier Raanaas.

� Vi jobber på spreng med å få tømt alle steder der det ikke har vært hentet i tide, opplyser renovasjonsetaten. Foto: Arne Raanaas

— Bildene tok jeg onsdag kveld ved 20.30-tiden. I dag, torsdag, var det ryddet ved 10-11-tiden, forteller Raanaas til VårtOslo.

— Jobber på spreng

Men ifølge renovasjonsetaten i Oslo kommune har det vært problemer med innhenting fra flere returpunkter i byen. Etaten har også mottatt flere klager på den manglende avfallsinnhentingen andre steder enn i Dalsbergstien.

Renovasjonsetaten har mottatt klager på at det flyter av plastposer med glass og metallemballasje også andre steder i byen. Foto: Arne Raanaas

— Ja, vi har slitt flere steder. Det er hovedsaklig to grunner til det. For det første er det nye sjåfører og nytt utstyr. I tillegg har det vært mange helligdager i mai. Begge deler fører til at man kommer litt på etterskudd, sier Jørgen Bakke Fredriksen.

— Vi jobber på spreng med å få tømt alle steder der det ikke har vært hentet i tide, sier kommunikasjonsrådgiveren.

 

Powered by Labrador CMS