Også i juni gjennomførte politiet, Tollvesenet, Mattilsynet og NAV en razzia i lokalene. Foto: Mattilsynet
Også i juni gjennomførte politiet, Tollvesenet, Mattilsynet og NAV en razzia i lokalene. Foto: Mattilsynet

Kjøttsentralen på Kalbakken mister godkjenning etter flere regelbrudd

Mattilsynet har trukket godkjenningen til selskapet Kjøttsentralen AS på Kalbakken i Oslo. Bakgrunnen er flere grove regelbrudd.

Publisert

Det innebærer at virksomheten, inkludert oppbevaring av animalske varer på kjøle- og fryselager, må opphøre. Mattilsynet gjennomførte vedtaket 12. desember. Selskapet spesialiserer seg på nedskjæring og foredling av kjøtt, og retter seg mot mindre butikker, restauranter og gatekjøkken på Østlandet, skriver Nationen.

Kjøttsentralen AS, nå Kalbakken Handel AS, har vært i Mattilsynets søkelys i flere måneder. Historikken viser at kjøttselskapet ikke evner å følge regelverket eller respekterer matregelverket, slår Mattilsynet fast.

Har ikke klaget

Seksjonssjef for seksjon mat, avdeling Oslo, Asker og Bærum, Håvard Johansen, sier at de ser alvorlig på saken.

– Virksomheten er stengt fordi de trenger denne EFTA-godkjenningen for å kunne håndtere og omsette animalske produkter, sier Johansen til Nationen.

Mattilsynet opplyser at selskapet ikke har klaget på vedtaket etter at godkjenningen ble trukket tilbake.

Eieren svarer ikke

Nationen har forelagt tidligere daglig leder Arne Mamen opplysningene fra tilsynshistorikken som framkommer i denne saken. Mamen presiserer overfor Nationen at Foods AS solgte seg ut av Kjøttsentralen AS den 3. juni 2019.

Vedkommende som ved utgangen av 2018 satt med 50 prosent av aksjonene, i selskapet har ikke svart Nationen på verken telefon, SMS eller epost.